کشور کانادا، میزبان نزدیک به نیممیلیون دانشجوی بینالمللی است. کیفیت بالای شرایط آموزش، مدرسان و مراکز فعال، بهرهمندی دانشجویان خارجی از حقوق برابر با دیگر شهروندان، شهریه مقرونبهصرفه و اعتبار مدرک در سراسر جهان را باید از دلایل انتخاب این منطقه توسط بسیاری از افراد برای سپری کردن دورهها برشمرد. همچنین محیط چند فرهنگی، متشکل از اقوام مختلف با سبک زندگی و فرهنگ متفاوت، فضای دوستانه و مسالمتآمیز مناسبی را برای زندگی مهاجران فراهم آورده است.
برای آن که بتوانید در مراکز علمی معتبر و شناخته شده منطقه مورد بحث پذیرش بگیرید، باید پیش نیازهای مختلفی را تامین کنید. یکی از مهمترین و مبهمترین موضوعاتی که در این باره مطرح میشود، شرایط سنی تحصیل در کانادا به حساب میرود. ما در مجموعه مهاجرتی درنامایگریشن قصد داریم تا از طریق اطلاعات نگارش شده در این مقاله به معرفی این موضوع بپردازیم؛ زیرا اهمیت بالایی در زمینه مهاجرت تحصیلی به کانادا دارد.
تحصیل در کانادا
قبل از آنکه به سراغ بررسی شرایط سنی تحصیل در کانادا و موضوعات مرتبط با آن برویم، بهتر است ابتدا توضیحاتی کلی پیرامون اصل این اقدام در کشور بیان شده در اختیارتان بگذاریم. به دلیل اهمیت بسیار بالایی که آموزش برای دولت فدرال دارد، همواره تلاشها بر آن بوده تا پیش نیازهای ضروری به بهترین نحو ممکن فراهم شوند؛ به همین سبب هم امروزه شاهد مراکز و موسسات متعددی هستیم که تجهیزات و امکانات کاملی را در دل خود جای دادهاند.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
حضور اساتیدی مجرب در کنار گزینش صحیح افراد مستعد برای سپری کردن دورههای آموزشی، باعث شده تا پژوهشهای متنوعی در زمینههای مختلف انجام و به نتیجه برسند. مواردی که بیان کردیم، تنها بخشی از دلایلی به حساب میروند که تحصیل در کانادا یکی از بهترین انتخابهای پیش رویتان هستند. آیا میان مقطع قبلی و فعلیتان فاصله وجود دارد و برایتان سوال شده که شرایط سنی تحصیل در کانادا چگونه است؟ در این صورت بخشهای بعدی را از دست ندهید.
شرایط تحصیل در کانادا
برای آن که بتوانید از مراکز آموزشی کشور مورد بحث پذیرش بگیرید، باید انتظاراتی که آنها از فردی مناسب دارند را تامین کنید. بسته به مقطع و موسسهای که قصد ورود به آن را دارید، شرایط تحصیل در کانادا متفاوت خواهد بود. اگر بخواهیم برخی از مواردی که در بیشتر اوقات مورد توجه قرار میگیرند را مورد بررسی قرار دهیم باید به سوابق تحصیلی، تمکن مالی، رزومه و سن اشاره کنیم. در این میان چارچوبهای مشخصی برای تمامی موارد به غیر از فاکتور آخر تعیین شدهاند.
انجام فعالیتهای پژوهشی متنوع، چاپ مقالات و کسب نمرات بالا در مقطع قبلی را میتوان به عنوان اقداماتی معرفی کرد که به افزایش شانس موفقیت شما کمک میکنند؛ اما در مورد شرایط سنی تحصیل در کانادا باید جزئیات بیشتری را بیان کنیم که در این قسمت از توان ما خارج است؛ ولی در ادامه دادههایی جامع را پیرامون آن مشاهده خواهید کرد.
شرایط سنی تحصیل در کانادا
بسته به مقطعی که در آن قصد سپری کردن دورههای آموزشی را دارید، شرایط سنی تحصیل در کانادا میتواند برایتان متفاوت باشد؛ به عنوان مثال چارچوبهای مشخصی برای مدارس تعیین شدهاند و با وجود تناقض سنی احتمال پذیرفته شدن در آنها پایین است. آیا قصد دارید در برنامههای دانشگاهی شرکت کنید؟ در این صورت با وجود گپ تحصیلی همچنان شانس موفقیت را خواهید داشت.
در این میان نکتهای که اهمیت بالایی دارد، قابل توجیه بودن فاصله به وجود آمده است. برای آن که به طور دقیقتر به بررسی شرایط سنی تحصیل در کانادا بپردازیم، به طور مقطعی این موضوع را برای مدارس، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و کالجها در قسمتهایی جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم.
شرایط سنی تحصیل در کانادا برای مدارس
شاید برای شما جالب باشد که در برخی از کشورهای جهان سپری کردن برنامههای آموزشی تا مقطعی خاص برای شهروندان اجباری و رایگان است. کانادا یکی از مناطقی به حساب میرود که از چنین قانونی پیروی میکند و معمولاً از ابتدایی تا پایان راهنمایی یا دبیرستان آموزش اجباری را دارد.
اگر بخواهیم شرایط سنی تحصیل در کانادا آن هم برای مدارس را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که کودکانی که در بازههای سنی 6 تا 11 و 12 تا 17 سال قرار داشته باشند میتوانند به ترتیب در دبستان (مقاطع اول تا ششم) و دبیرستان (هفتم تا دوازدهم) شرکت نمایند. اگر قصد دارید با سنی بیشتر از حد تعیین شده دوره آموزشی پایهای را سپری کنید، احتمالاً مجبور خواهید شد به سراغ مدارسی خاص بروید.
شرایط سنی تحصیل در کانادا برای کارشناسی
برای آن که بتوانید در مقطع کارشناسی از دانشگاههای کشور مورد بحث پذیرش بگیرید، معمولاً با چالشی پیرامون شرایط سنی تحصیل در کانادا مواجه نخواهید بود. افراد پس از اتمام دبیرستان و در سن 18 سالگی برای این کار درخواست میدهند. آیا شما از بازه بیان شده خارج شدهاید؟ در این صورت جای نگرانی نیست؛ زیرا با داشتن سوابق و نمراتی قابل قبول همچنان شانس موفقیت در این روند را خواهید داشت. اگر بالای 35 سال دارید، با چالشی تقریباً جدی مواجه میشوید.
درست است که گفتیم محدودیت خاصی در این مقطع توسط دانشگاهها تعیین نشده، اما اداره مهاجرت برای اعطا ویزا قوانینی خاص دارد. بر اساس شرایط سنی تحصیل در کانادا برای کارشناسی میتوان گفت اشخاصی که بالای 35 سال هستند، در صورت پذیرش گرفتن از موسسه آموزشی هم ممکن است درخواست ویزایشان رد شود.
شرایط سنی تحصیل در کانادا برای کارشناسی ارشد
اداره مهاجرت و مراکز آموزشی کانادا در ارتباط با فاکتور سن برای کارشناسی ارشد حساسیت کمتری به خرج میدهند. برای این مقطع به مانند لیسانس نمیتوان گفت ملاحظات ویژهای پیرامون شرایط سنی تحصیل در کانادا تعیین شده و مشکل خاصی برای افراد با گپ تحصیلی به وجود نمیآید. در صورتی که نگران تاثیر وضعیت مورد بحث بر روی ویزا گرفتن خود هستید، باید بگوییم با ارائه دلایلی قانع کننده میتوانید اداره مهاجرت را متقاعد کرده و مجوز ورود خود را به دست آورید.
[irp posts=”9616″ ]
شرایط سنی تحصیل در کانادا برای دکترا
اگر بخواهیم افرادی را که قصد تحصیل دکترا در کانادا را دارند تقسیم بندی کنیم، میتوان آنها را در دو گروه قرار داد. بعضی از آنها به طور مستقیم و پس از اتمام فوق لیسانس به دنبال پذیرش گرفتن هستند که از نظر فاکتور مورد بحث با چالشی خاص رو به رو نیستند. گروه بعدی پس از اشتغال یا تحقیق میخواهند به سراغ ادامه فعالیت علمی بروند که ممکن است خارج شدن سنشان از بازه نرمال باعث نگرانیشان بشود.
در ارتباط با این موضوع باید بیان کنیم که اگر دلایل فاصله افتادن با مواردی که به آنها اشاره داشتیم یکسان هستند، نیازی به نگرانی نیست؛ زیرا دلایلی محکم برای آن دارید. شرایط سنی تحصیل در کانادا برای دکتری و حتی قوانین اداره مهاجرت برای این دوره به گونهای هستند که با ارائه مستندات کافی نیازی به نگرانی برای تاثیر منفی گپ تحصیلی نیست و میتوانید حتی با داشتن 40 سال نیز ویزا بگیرید.
شرط سنی تحصیل در کالجهای کانادا
پیش از بررسی شرایط سنی تحصیل در کانادا و قوانین دانشگاهها در این زمینه، بد نیست تفاوت کالج و دانشگاه را بدانیم. کالجها و دانشگاهها در نوع ارائه برنامههای تحصیلی و همچنین مدارک و موضوعات تدریس، با یکدیگر تفاوت دارند. همه دانشگاهها، در مقطع کارشناسی و بیشتر آنها در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز دانشجو میپذیرند.
طول تحصیل نیز در مقطع کارشناسی معمولاً چهار سال است. کالجها اما، مؤسساتی با نوع تدریس حرفه محور و عملیتر هستند که مدارک دیپلم و گواهینامههای پارهوقت و تماموقت و همچنین مدرک کارشناسی و مدارکی معادل با کارشناسی ارشد ارائه میدهند. تحصیلات در کالج میتواند از سن یازده سالگی در پیشدانشگاهی آغاز شود و تا مقاطع تحصیلی دیگر ادامه پیدا کند. البته دانشآموزان پس از دریافت مدرک دیپلم نیز میتوانند به کالج بروند.
برای تحصیل در کالج محدودیت سنی قانونی وجود ندارد، اما بهترین سنین برای تحصیل در این مؤسسات، سن 17 تا 23 سالگی برای اخذ مدارک دیپلم، کارشناسی و کارشناسی ارشد است. متقاضیان خارجی نیز میتوانند برای تحصیل در کالجهای کانادا اقدام کنند. با وجود اینکه محدودیتی با عنوان شرایط سنی تحصیل در کانادا در مؤسسات کالج وجود ندارد، اما در این مورد نیز افراد خارجی بالای 35 سال، شانس کمی برای قبولی ویزای تحصیلی از سوی کالج و همچنین سفارت دارند.
شرایط سنی تحصیل در کانادا برای پزشکی
برای توضیح شرایط سنی تحصیل در کانادا در رشتهی پزشکی، باید بگوییم برای این زمینه نیز محدودیت سنی رسمیای وجود ندارد؛ اما تقریباً میتوان گفت افرادی که سن نرمالی دارند شانس بالاتری برای گرفتن پذیرش و ویزا دارند. آیا به دنبال آن هستید تا پس از اتمام دوره خود وارد بازار کار جهانی شوید؟
در این صورت هر چقدر سن شما به بازه بیان شده نزدیکتر باشد، احتمال پیدا کردن موقعیتهای بهتر هم بیشتر خواهد بود. با توجه به توضیحاتی که پیرامون شرایط سنی تحصیل در کانادا برای پزشکی ارائه دادیم، بهتر است به فراهم کردن سایر پیش نیازها مانند مدرک زبان و لیسانس با نمره بالا توجه بیشتری کنید.
محدودیت سنی کار دانشجویی در کانادا
بهطورکلی، دانشجویان بینالمللی در کانادا، حق کار کردن در این کشور را ندارند. بااینحال، امکان کارآموزی دانشجویی یا اینترنشیپ برای دانشجویان خارجی در کشور کانادا فراهم است؛ زیرا این نوع کارها میتوانند کمکخرجی برای زندگی دانشجو در کشور بیگانه باشند. از سویی هدف اصلی اشتغال دانشجویی، کسب دانش و تجربه است. کارآموز دانشجویی، فردی است که بیشتر بهمنظور برآوردن الزامات آموزشی و نه صرفاً کسب درآمد، کار میکند و کارمند محسوب نمیشوند.
شرایط سنی کار دانشجویی نیز با شرایط سنی تحصیل در کانادا تفاوت چندانی ندارد و همه دانشجویان بدون محدودیت سنی میتوانند به کار دانشجویی بپردازند. در این مقاله، به بررسی سیستم آموزشی کشور کانادا از مقطع پیشدبستانی تا دکتری پرداختیم. همچنین شرایط سنی تحصیل در کانادا و دلایل رد درخواست دانشجویان با گپ تحصیلی را بیان کردیم. امید است که این مطلب، موردتوجه شما قرار گرفته و شما را یک قدم به اهدافتان در زمینهی مهاجرت تحصیلی به کانادا، نزدیک کرده باشد.
مشکلات گپ تحصیلی برای پذیرش تحصیلی از کانادا
گپ تحصیلی، به وقفه تحصیلی میان دو مقطع گفته میشود؛ یعنی فاصله فارغالتحصیلی از یک مقطع تا آغاز به تحصیل در مقطعی دیگر. یکی از شرایط سنی تحصیل در کانادا، همین گپ یا وقفه تحصیلی است. گپ تحصیلی این شبهه را برای دانشگاه یا سفارت به وجود میآورد که آیا دانشجو آمادگی لازم برای تحصیل در این مقطع و دانشگاه را دارد یا دور بودن از شرایط تحصیلی به مدت طولانی، میتواند بر تحصیل او در مقطع جدید اثر بگذارد.
افزون بر این، طولانی شدن گپ تحصیلی، میتواند نشان از بهروز نبودن اطلاعات علمی دانشجو باشد و به رد شدن درخواست تحصیلی وی بینجامد. از دید دانشگاههای کشور کانادا، دانشجویانی که بیش از پنج سال وقفهی تحصیلی داشتهاند، دانشجویان مسن به شمار میآیند و درخواست تحصیل آنها ممکن است بهراحتی و تنها به همین دلیل لغو شود. البته این مسن بودن به معنی بالا بودن سن دانشجو و نداشتن شرایط سنی تحصیل در کانادا نیست، بلکه منظور کهنه شدن آموزههای علمی دانشجو یا تفاوت سنی نسبت به دانشجوهای دیگر است.
البته گاهی این وقفه تحصیلی توجیه میشود. برای مثال، بیمار شدن دانشجو در طول گپ تحصیلی یا رفتن به خدمت سربازی اجباری برای آقایان، احتمالاً سفارت و دانشگاه کانادایی را با ارائهی مدارک و ادلهی مناسب، قانع خواهد کرد. افزون بر این، اشتغال به حرفهی مرتبط با رشته یا انجام امور علمی و پژوهشی در زمینهی رشتهی تحصیلی میتواند دلیل خوبی برای توجیه این وقفهی تحصیلی باشد.
باید این نکته را در نظر داشته باشید که وقفهی تحصیلی بیش از سه یا در برخی موارد پنج سال، ممکن است کار مهاجرت تحصیلی شما را بسیار دشوار کند. حتی در صورت پذیرش دانشگاه، ممکن است سفارت به دلیل عدم تطابق با شرایط سنی تحصیل در کانادا درخواست شما را نپذیرد.
طول هر دوره تحصیلی در کانادا
در بررسی شرایط سنی تحصیل در کانادا، باید گفت تحصیل در این کشور از سنین 4 و 5 سالگی بهصورت داوطلبانه آغاز میشود. کودکان پیش از آغاز مقطع دبستان، بنا به درخواست والدینشان، یک یا دو سال در مهدکودک آموزش میبینند. مقطع دبستان، از شش سالگی آغاز میشود که تا کلاس ششم یعنی 14 سالگی ادامه دارد. آموزش در این مقطع برای تمامی کودکان اجباری است.
پس از گذراندن دوره ابتدایی یا المنتری، دانشآموزان به مقطع راهنمایی یا میدل اسکول وارد میشوند و سه سال در مقطع راهنمایی تحصیل میکنند. در برخی مدارس کانادا، دوره راهنمایی در ادامه و ادغام با دوره دبستان و در پایههای هفتم، هشتم و نهم دبستان، آموزش داده میشود. پس از دوران دبستان و راهنمایی، دانشآموزان باید دوران سهساله دبیرستان یا های اسکول را در سطوح 9 تا 12 بگذرانند و پس از آن به دلخواه برای ادامه تحصیل به کالج یا دانشگاهها بروند.
در برخی استانهای کانادا، دانشجویان پس از پایه یازدهم، به مدت دو سال به کالج میروند و دوران پیشدانشگاهی را میگذرانند. باید گفت قوانین تحصیلی در استانهای مختلف کانادا متفاوت است، اما یک قانون ثابت در شرایط سنی تحصیل در کانادا و جود دارد که تحصیلات دوازدهساله از 6 تا 18 سالگی را برای ورود به دانشگاه ضروری میداند. پس از دریافت دیپلم تحصیلات 12 ساله، افراد میتوانند برای ورود به دانشگاه اقدام کنند.
دوره اول دانشگاه، یعنی دورهی کارشناسی، چهار ساله است. البته با گذراندن تحصیلات دوساله پیشدانشگاهی، میتوانید دوران کارشناسی را سه ساله به پایان برسانید. پس از مقطع کارشناسی، دانشجویان میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد به تحصیل بپردازند. پس از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد، دانشجویان مجوز ورود به دوره سه تا پنج سالهی تحصیلات دکتری را به دست میآورند.
آیا شرایط سنی تحصیل در کانادا بر بورسیه تاثیر گذار هستند؟
بر اساس اطلاعات در دسترس شرایط سنی تحصیل در کانادا تاثیر آنچنانی بر روی استفاده افراد از بورسیهها و برنامههای حمایتی ندارند. اگر بتوانید از موسسهای معتبر پذیرش بگیرید و سوابق کاری و علمی قابل توجهی هم داشته باشید، تقریباً میتوان گفت نیازی به نگرانی برای مواجه شدن با مشکل در مسیر رسیدن به هدف بیان شده نیست.
برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا چه شرایط سنیای وجود دارد؟
همانطور که در بخشهای مختلف این مقاله بیان کردیم، هنگام پذیرش گرفتن از موسسات آموزشی تقریباً چیزی با عنوان شرایط سنی تحصیل در کانادا بدون معناست؛ اما اداره مهاجرت هنگام بررسی مدارک ارائه شده برای دریافت ویزای مربوطه ممکن است بر روی این فاکتور حساسیت به خرج دهد.
معمولاً زمانی که گپ به وجود آمده بین 3 تا 5 سال باشد، با مشکل خاصی رو به رو نمیشوید. آیا بازه مورد بحث بیشتر از این مقدار است؟ در این صورت اگر نتوانید توجیهی مناسب و معقول برای آن ارائه دهید، به مشکل بر خواهید خورد.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
بدون نظر
نظر دهید