Search
Close this search box.

ثبت شرکت در عمان

اشتراک‌گذاری:

آخرین به‌روزرسانی ۲۳ خرداد ۱۴۰۳

به روزرسانی: 23 خرداد 1403

ثبت شرکت در عمان به‌دلیل اقتصاد رو‌به‌رشد و موقعیت استراتژیک این کشور، در سال‌های اخیر مورد استقبال قرار گرفته است. با توجه‌به امکان اخذ اقامت و تجارت در بازارهای جهانی، می‌توان گفت که طرح ثبت شرکت در عمان یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به این کشور محسوب می‌شود‌. اگر شما هم قصد دارید با پیوستن به این طرح، مسیر مهاجرتی خود را آغاز کنید، کافی است همین حالا با بهره‌مندی از مشاوره تخصصی کارشناسان موسسه درنا، اطلاعاتی بیشتری در این‌خصوص به دست آورید و شانس خود را برای موفقیت و رسیدن به هدفتان افزایش دهید.

بهترین روش مهاجرت مناسب با شرایط خود را نمی‌شناسید؟

مزایای ثبت شرکت در کشور عمان

ابتدا بیایید مروری بر مزایای ثبت شرکت در عمان داشته باشیم تا به‌خوبی درک کنیم که چرا این کشور جزو محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی برای ثبت شرکت به شمار می‌رود. 

  • موقعیت استراتژیک: به‌طورکلی از طریق عمان، دسترسی آسان‌تری به مراکز تجاری بزرگ مانند آسیا، اروپا و آمریکای شمالی وجود دارد. از طرفی، این موقعیت استراتژیک باعث افزایش صادرات محصولات غیرنفتی به بیش از  ۱۷۰ کشور می‌شود؛ به همین دلیل برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان یک منطقه استراتژیک برای گسترش تجارت و کسب سود بیشتر محسوب می‌شود.
  • سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی: در کشور عمان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) آزاد شده است؛ در نتیجه، شما می‌توانید بخش قابل‌ توجهی از سرمایه خود را بدون نیاز به استخدام اسپانسر یا نماینده محلی، در صنایع مختلفی که تا چند وقت پیش اجازه آن به سرمایه‌گذاران خارجی داده نمی‌شد، فعالیت کنید.
  • تفاهم‌نامه تجارت آزاد: شما با ثبت شرکت در عمان به قرارداد تجارت آزاد نیز دسترسی خواهید داشت. در نتیجه این قرارداد، تعرفه چندانی برای تجارت بین کشور مبدأ و مقصد اعمال نخواهد شد.
  • تنوع شرکت‌های تجاری: در کشور عمان شرکت‌های مختلفی فعالیت می‌کنند؛ شما می‌توانید متناسب با وضعیت و مقدار بودجه در دسترس خود، نسبت به ثبت هر یک از انواع شرکت اقدام کنید.
ثبت شرکت عمان

انواع شرکت برای ثبت در عمان

در ادامه مطلب، انواع شرکت مجاز برای ثبت در کشور عمان آورده شده است. با شناخت هر یک از انواع شرکت می‌توانید نسبت به انتخاب ساختار شرکت تجاری خود اقدام کنید.

  • شرکت تضامنی عمومی (General Partnership): در این نوع شرکت، همه شرکا بابت بدهی و سود حاصل از فعالیت مربوطه، مسئولیت یکسانی خواهند داشت. 
  • مشارکت محدود (Limited Partnership): یکی از رایج‌ترین نوع صندوق‌های سرمایه خطرپذیر است که در آن تعداد شرکای محدودی، سرمایه‌ای را در اختیار شرکت می‌گذارند تا بابت آن سود دریافت کنند. برخی شرکای این نوع شرکت محدودیت نداشته و مسئولیت‌های بیشتری بر عهده دارند.
  • شرکت مسئولیت محدود (Limited Liability Company – LLC): در این نوع شرکت هر یک از شرکا می‌توانند متناسب با میزان سرمایه‌گذاری خود، مسئولیتی را برعهده بگیرند.
  • تعاونی مشترک (Joint Venture): دو یا چند شرکت برای انجام یک پروژه یا کسب‌وکار مشترک با یکدیگر همکاری می‌کنند. حتی ممکن است افراد هم‌صنف که شغل مشترک یا مرتبط به هم دارند، با این روش یک شرکت ثبت کنند.
  • شرکت سهامی عام (Joint Stock Company): یکی از دو نوع شرکت‌های سهامی است که بخشی از سهام آن به‌صورت عمومی برای فروش بین افراد غیرمؤسس (مردم عادی) توزیع می‌شود. 
  • شرکت سرمایه‌گذاری (Holding Company): این شرکت هیچ محصولی تولید نمی‌کند و خدماتی به مردم ارائه نمی‌دهد، بلکه سهام سایر شرکت‌ها را مدیریت و کنترل می‌کند و معمولاً به‌عنوان شرکت مادر شناخته می‌شود. 
  • دفتر شعبه (Branch Office): یک واحد از یک شرکت اصلی که در کشور دیگری قرار دارد و فعالیت‌های محدودی (زیر نظر شرکت اصلی) در آنجا انجام می‌دهد.
  • دفتر نمایندگی (Representative Office): این نوع دفاتر صرفا برای نمایندگی و تبلیغات شرکت اصلی ایجاد می‌شوند و فعالیت تجاری مستقلی ندارند.

مراحل ثبت شرکت در عمان

صفر تا صد پروسه ثبت شرکت در عمان به شرح زیر است:

1

طراحی بیزینس پلن و انتخاب نوع شرکت

اولین قدم برای ثبت شرکت در عمان، تعیین نوع شرکتی است که می‌خواهید تاسیس کنید. در قسمت قبل انواع شرکت‌های قابل ثبت در عمان را معرفی کردیم که عبارت بودند از: شرکت تضامنی، مشارکت محدود، مسئولیت محدود، تعاونی مشترک، سرمایه‌گذاری، سهامی عام، دفتر شعبه و نمایندگی. شما باید یک طرح تجاری متناسب با نوع فعالیت خود نیز آماده‌ کنید.

2

انتخاب نام شرکت

شما باید با رعایت مقررات تعیین‌شده از سوی وزارت بازرگانی، صنعت و سرمایه‌گذاری عمان (MOCIIP) نام مناسبی برای شرکت خود انتخاب کنید.

3

تعیین سهامداران و عوامل شرکت

شما باید حداقل یک مدیر (برای LLC، SAOG/SAOC) یا یک نماینده برای شرکت خود تعیین کنید. مدیران باید حداقل ۱۸ سال سن داشته و سهامداران نیز اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند.

4

آماده‌سازی مدارک

در این مرحله باید انواع مدارک موردنیاز را گردآوری کنید و همراه با فرم تکمیل‌شده درخواست ثبت شرکت، به ارگان مربوطه ارائه دهید.

5

افتتاح حساب بانکی

هر شرکتی در طول روند فعالیت خود، معاملات متعددی انجام می‌دهد و برای آن، نیاز به یک حساب بانکی تجاری خواهد داشت. در این مرحله شما باید با انجام تحقیقات کافی، یک بانک مناسب که توانایی برآورده‌کردن نیازهای تجاری‌تان را داشته باشد، پیدا کنید.

6

اخذ مهر شرکت

مهر شرکت به‌عنوان امضای یک نهاد تجاری تلقی می‌شود و روی سربرگ اوراق شرکت مربوطه استفاده می‌شود. ثبت این مهر هنگام معامله با سهامداران شرکت ضروری است و از اسناد تجاری مربوطه در برابر جعل محافظت خواهد کرد.

7

ثبت شرکت

پس از آماده‌شدن مدارک، می‌توانید درخواست خود را برای وزارت بازرگانی، صنعت و سرمایه گذاری (MOCIIP) ارسال کنید. این کار را می‌توانید به‌صورت آنلاین از طریق پورتال Invest Easy به آدرس زیر انجام داد: https://www.investeasy.gov.om

8

ثبت نام شرکت در دفتر مالیاتی

پس از ثبت موفقیت‌آمیز شرکت خود، باید نام آن را در اداره مالیاتی عمان ثبت کنید. این کار را می‌توانید به‌صورت آنلاین و با مراجعه به آدرسی که در ادامه آمده است، انجام دهید: https://www.taxoman.gov.om

9

دریافت مجوزها

باتوجه‌به ماهیت فعالیت خود، ممکن است نیاز به مجوزهای بیشتری برای تضمین اعتبار کسب‌وکارتان داشته باشید. از این‌رو بهتر است در‌ اسرع‌ وقت نسبت به دریافت تمام مجوزهای لازم اقدام کنید.

مدارک لازم برای ثبت شرکت در عمان

از جمله مهم‌ترین مدارک لازم برای ثبت شرکت در عمان باید به موارد زیر اشاره کرد:

1

پاسپورت و ویزای کلیه سهامداران

2

شناسنامه کلیه سهامداران

3

اساسنامه انجمن (AoA)

4

گواهی از اتاق بازرگانی

5

گواهی ثبت مالیات

6

گواهی سپرده اولیه

7

فرم ثبت شرکت

8

تفاهم‌نامه انجمن (MoM)

مدت زمان لازم برای ثبت شرکت در عمان

کل فرایند ثبت‌نام شرکت، از تهیه مدارک تا دریافت مجوزهای لازم و افتتاح حساب، بسته به پیچیدگی فرایند درخواست شما، ممکن است حدود ۱۴ تا ۳۰ روز طول بکشد.

ثبت شرکت عمان

هزینه ثبت شرکت در کشور عمان

هزینه‌های لازم برای ثبت شرکت در عمان باتوجه‌به نوع شرکت انتخابی شما متغیر خواهد بود؛ اما به‌طورکلی می‌توان گفت که حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت در این کشور حدود ۲۰٫۰۰۰ ریال عمان است و عواملی که بر این مبلغ تاثیرگذار هستند، عبارت‌اند:

  • خرید یا اجاره دفترکار برای راه‌اندازی شرکت
  • ارائه درخواست ثبت شرکت 
  • ترجمه مدارک و دریافت تأییدیه‌های لازم

بهترین شهرهای عمان برای ثبت شرکت

در کشور عمان شهرهای اقتصادی متعددی وجود دارد که شرکت‌های قدرتمند را در خود جای داده‌اند؛ اما از بین آن‌ها، شهرهای زیر در سال‌های اخیر بیشترین استقبال را از جانب مهاجران داشته‌اند: 

  • صحار
  • مسقط
  • نزوی
  • صلاله
  • الدقم

قوانین مالیاتی عمان برای ثبت شرکت

به‌ طور معمول نرخ مالیات بر درآمد برای شرکت‌های مختلف در عمان حدود ۱۵ درصد است و تحت برخی شرایط خاص مانند موارد زیر، این مقدار به ۳ درصد کاهش می‌یابد:

  • شرکتی که در حوزه خدمات بانکی، بیمه، خدمات مالی، خدمات عمومی، حمل و نقل هوایی و دریایی فعالیت نداشته باشد.
  • تعداد کارمندان کمتر از ۱۵‌ نفر بوده و درآمد ناخالص آن‌ها کمتر از ۱۰۰ هزار ریال باشد. 
  • شرکت‌هایی که در ابتدای سال مالیاتی، سرمایه‌شان کمتر از ۵۰ هزار ریال بوده باشد.

شرایط ثبت شرکت یا شعب شرکت در عمان

یکی از مهم‌ترین شرایط ثبت شرکت در کشور عمان این است که نام شرکت باید عربی و غیرتکراری بوده و با فرهنگ کشور مذکور مطابقت داشته باشد. دارا بودن سن بالای ۲۱ سال، سرمایه حداقل ۵۰۰ هزار ریال یا استخدام حداقل ۵۰ کارمند عمانی هم جزو سایر شروط ثبت شرکت در این کشور محسوب می‌شود.

مشاوره رایگان موسسه مهاجرتی درنا مایگریشن برای ثبت شرکت در عمان

در این مطلب فرایند ثبت شرکت در عمان را با جزئیات کامل بررسی کردیم و دریافتیم که می‌توان از این طریق، علاوه‌بر دریافت اقامت دو ساله، کسب‌وکار خود را با دسترسی به بازارهای جهانی گسترش داد. امیدواریم با مطالعه این مطلب، پاسخ سوال‌هایتان را پیدا کرده باشید اما اگر همچنان نیاز به کسب اطلاعات دقیق‌تر و دریافت راهنمایی بیشتر برای انجام پروسه ثبت شرکت در عمان دارید، پیشنهاد می‌کنیم که از تجربیات کارشناسان تیم درنا بهره‌مند شوید و در صورت تمایل پرونده خود را با خیالی آسوده به وکلای باتجربه این موسسه بسپارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن مجوز اقامت خود را برای مهاجرت به عمان دریافت کنید.

بهترین روش مهاجرت مناسب با شرایط خود را نمی‌شناسید؟

سوالات متداول

خیر؛ امکان دریافت اقامت دائم از طریق ثبت شرکت در کشور عمان وجود ندارد؛ اما متقاضی می‌تواند با ثبت شرکت، اقامت موقت دوساله دریافت کند و تا زمانی که مشغول به فعالیت در شرکت است، مهلت اقامت خود را تمدید کند.

بله؛ از سال ۲۰۲۰ قانون جدیدی مبنی بر اینکه افراد مهاجر هم می‌توانند مالک ۱۰۰ درصد شرکت خود باشند، تصویب شده است. ناگفته نماند که هنوز برخی شاخه‌های تجاری از این قانون مستثنی هستند.

بله؛ اگر شرکت در مناطق آزاد عمان باشد، از پرداخت مالیات معاف خواهید شد.

بهترین روش مهاجرت مناسب با شرایط خود را نمی‌شناسید؟

ثبت شرکت عمان

هم مسیران شما این مطالب را هم خوانده‌اند