این روزها، در لابهلای بحثهای داغ مهاجرت به کشورهای مختلف، یونان موردتوجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. این کشور در جنوب شرقی اروپا قرار دارد و دارای هزاران جزیره در سه دریای اطراف خود میباشد. همچنین آتن، پایتخت این کشور، در حفظ نقاط دیدنی تاریخی مانند ارگ آکروپولیس بسیار موفق بوده است. تاریخ کهن، معماری و ادبیات غنی، فلاسفهی مشهور و طبیعت خاص یونان، از دلایل شهرت این کشور هستند.
کشور یونان همچنین به مهد تمدن غرب، زادگاه دموکراسی و کشور بازیهای المپیک معروف است. مردم محلی یونان بسیار خونگرم و مهماننواز هستند و ممکن است حین سفر خود در این کشور، بارها مورد دعوت افراد محلی برای حضور در جشنهایشان، یا صرف یک نوشیدنی برای عصرانه دعوت شوید. همه این عوامل سبب شده تا سفر و یا حتی مهاجرت به یونان برای بسیاری افراد، تجربه دلنشینی را به همراه داشته باشد. اگر مشتاق هستید که اقامت یونان را کسب کنید، ابتدا باید اطلاعات جامعی در مورد این کشور داشته باشید تا با چشمانی باز، انتخاب هوشمندانهای انجام دهید. ما این اطلاعات را در ادامه این مقاله از سایت درنا مایگریشن در اختیارتان قرار داده ایم.
مزایای یونان و انواع روشهای اقامت در این کشور
امروزه افراد زیادی به دلیل مزایایی که کشور یونان فراهم کرده، خواستار اقامت در این کشور هستند. یونان یکی از آفتابیترین کشورهای اروپایی است و سبک زندگی مدرن و باکیفیتی را به شهروندان خود ارائه میدهد. این کشور عضو اتحادیه اروپا و حوزهی شینگن است و این بدان معناست که دارندگان مجوز اقامت یونان، میتوانند هر 90 روز بدون نیاز به ویزا به تمام کشورهای حوزهی شینگن سفر کنند. خوشبختانه برای کسب اقامت موقت و دائم یونان روشهای مختلف و زیادی وجود دارد.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت از طریق تولد یا ازدواج، مهاجرت برای کارآفرینی، خرید ملک و سرمایهگذاری و … از انواع روشهای اخذ اقامت یونان هستند که در میان آنها، شاید بتوان گفت که سرمایهگذاری و خرید ملک، یکی از سریعترین و بیدردسرترین انواع روش اخذ اجازه اقامت در این کشور است. چون در یک دههی گذشته، کشور یونان شرایط و مزایای بسیار مناسبی را برای سرمایهگذاری شهروندان خارجی در این کشور به وجود آورده است.
اقامت موقت یونان بیشتر برای چه افرادی مناسب است؟
چنانچه قصد شما از سفر به یونان، تنها سرمایهگذاری در یک کشور اروپایی و کسب درآمد بیشتر است و یا اگر یونان را برای تحصیل برگزیدهاید و پس از اتمام دوران تحصیل، قصد بازگشت به کشور مبدأ خود را دارید و به هر دلیل، علاقهای به زندگی در قارهی اروپا ندارید، اقامت موقت یونان برایتان مناسب است.
اقامت دائم یونان بیشتر برای چه افرادی مناسب است؟
اصطلاح اقامت دائم، به این معناست که شخص واقعاً در یونان ساکن شده است و یونان محل زندگی و روابط زیستی و کاری او میباشد؛ لذا دریافت اجازهی اقامت یونان به صورت دائمی برای افرادی مناسب است که قصد دارند در کشور یونان یا حوزهی شینگن سکونت داشته باشند. از مزایای اقامت دائم یونان علاوه بر برخورداری از تمام حقوق شهروندی، میتوان به مزایای ویژه برای خانوادههای سه فرزنده یا بیشتر، کمکهزینهی والد تک سرپرست و مواردی اینچنینی اشاره کرد.
برای انتخاب بهترین شهر یونان برای زندگی به این مقاله مراجعه کنید.
کارت اقامت یونان چیست و اخذ آن چه امکانات و محدودیتهایی برای افراد ایجاد میکند؟
کارت اقامت یونان، درواقع همان اجازهی اقامت در یونان به صورت موقت یا دائمی است که برای شما مزایای زیادی را به همراه خواهید داشت. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره میکنیم:
- ورود بدون ویزا به تمام کشورهای حوزهی شینگن بدون محدودیت زمانی؛
- حق زندگی در یونان و همه کشورهای حوزه شینگن؛
- حق تحصیل در همه کشورهای حوزه شینگن؛
- امکان دریافت پاسپورت یونان؛
- امکان دستیابی به ویزای طلایی.
هزینههای کمتر زندگی در یونان به نسبت بسیاری از کشورهای اروپایی، آبوهوا و طبیعت مناسب یونان، فاصلهی نسبتاً نزدیک ایران و یونان و مردم صمیمی و با فرهنگی نزدیک به فرهنگ ایرانیان از دیگر مزایای دریافت اقامت یونان برای ایرانیان هستند. بااینوجود زندگی در یونان ممکن است معایبی را نیز در پیش داشته باشد. به طور مثال برای اقامت در این کشور شما نیاز به یادگیری زبان یونانی دارید تا بهخوبی وارد اجتماع شوید. نرخ بیکاری در این کشور به نسبت دیگر کشورهای حوزهی شینگن بالا است. همچنین، باوجود هزینههای کم زندگی در یونان به نسبت دیگر کشورهای اروپایی، درآمد سالانه نیز در این کشور، پایینتر از سایر کشورها میباشد.
برای اخذ اقامت یونان چه شرایط و مدارکی نیاز است؟
بهطورکلی جهت اخذ اقامت یونان شما علاوه بر درخواست از سفارت و تکمیل فرمهای درخواست، به مدارکی نیاز دارید که در ادامه ذکر میکنیم. لازم به ذکر است که این مدارک باید به انگلیسی ترجمه شوند و دارای تأییدیهی وزارت امور خارجه و دادگستری باشند:
- پاسپورت و دو عدد کپی صفحهی اول آن؛
- کارت شناسایی و شناسنامه و کپی تمام صفحات آن؛
- چهار عدد عکس 3*4 جدید رنگی؛
- مدارک محل اقامت (مانند سند مالکیت یا قرارداد اجاره)؛
- مدارک تمکن مالی (مانند صورتحساب بانکی و یا گواهی کارفرما)؛
- مدارک مربوط به بیمهی درمانی.
ویزای طلایی یونان چیست؟
ویزای طلایی یونان، بدون شک یکی از محبوبترین برنامههای ویزای سرمایهگذاری در اتحادیهی اروپا است. این نوع ویزا، به شهروندان غیر اتحادیهی اروپا که سهم قابلتوجهی در اقتصاد یونان دارند، اهدا میشود. برای سرمایهگذاری در یونان و دریافت این نوع اقامت، روشهای مختلفی وجود دارد که راحتترین آنها خرید ملک به ارزش حداقل 250 هزار یورو است. ویزای طلایی یونان و سایر کشورهای اتحادیهی اروپا بسیار موردتوجه است، زیرا میتواند موجب اخذ شهروندی در این کشورها شود.
این ویزا اقامت پنجساله فوری را برای خود سرمایهگذار و خانوادهی درجه یک او (همسر و فرزندان زیر 21 سال و پدر و مادر خود فرد و والدین همسرش) به همراه خواهد داشت. همچنین با این نوع ویزا امکان سفر رایگان به حوزه شینگن وجود دارد. برای سرمایهگذاری و اخذ ویزای طلایی یونان گزینههای مختلفی وجود دارد که در ادامه نام خواهیم برد:
- خرید ملک به ارزش حداقل 250 هزار یورو؛
- امضای قرارداد اجاره با هتل یا مؤسسههای گردشگری به مدت حداقل 10 سال؛
- سرمایهگذاری حداقل 400 هزار یورو در شرکتهای ثبت شده در یونان؛
- سرمایه گذاری حداقل 400 هزار یورو در اوراق قرضهی دولت یونان یا شرکتهای سرمایهگذاری املاک؛
- سپردهگذاری حداقل 400 هزار یورو در یک بانک یونانی.
اخذ ویزای طلایی یونان چه شرایط و مدارکی نیاز دارد؟
اگرچه اخذ ویزای طلایی یونان، شرایط بسیار مناسبی را برای اخذ اقامت یونان سرمایهگذاران فراهم میآورد، اما باید توجه داشته باشید که برای این نوع اقامت، باید توانایی خرید ملک یا املاکی به ارزش حداقل 250 هزار یورو را داشته باشید که این رقم باتوجهبه ارزش نسبی ارز ایران و اروپا، میتواند مبلغ قابلتوجهی باشد. همچنین شما باید به سن قانونی (18 سال) رسیده باشید. علاوه بر موارد ذکر شده، بیمهی درمانی شما باید از یک شرکت معتبر یونانی اخذ شده باشد و همچنین عدم وجود سوءپیشینه در کشور یا کشورهایی که در آنها زندگی کردهاید، باید اثبات شود. مدارک دیگر به شرح زیر هستند:
- پاسپورت؛
- کارت شناسایی و شناسنامه؛
- سند ازدواج (در صورت تأهل)؛
- مدارک مربوط به حساب بانکی.
چه روشهای دیگری برای اخذ اقامت یونان وجود دارد؟
غیر از ویزای طلایی یونان، روشهای دیگری نیز برای اخذ اجازهی اقامت در یونان وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع آنها میپردازیم:
اقامت توریستی
این نوع اقامت، درواقع نوعی اقامت موقت میباشد و شما هنگام درخواست ویزای توریستی مجاب به ارائهی مدارکی دال بر قصد بازگشت به کشور مبدأ خود هستید. یعنی در مدارک ارائه شده به سفارت، باید اثبات شود که قصد شما از این سفر صرفاً تفریحی و گردشگری است. وجود هرگونه شک و شبهه در این مورد و وجود احتمالاتی مانند قصد پناهندگی ممکن است موجب ریجکت شدن درخواست ویزا شود. مدت اعتبار این ویزا 90 روز یا کمتر است و مراحل اداری دریافت آن ممکن است از حدود 15 روز تا 2 ماه متغیر باشد.
هزینههای این سفر به یونان وابسته به شرایط اسکان، تفریحات و هزینههای صرف شده در مراکز خرید است. همچنین هزینه صدور ویزای توریستی یونان 60 یورو و هزینه ارائه خدمات، 27 یورو است که این مبلغ هنگام اخذ نتیجهی درخواست ویزا، نقداً باید به سفارت پرداخت شود.
مهاجرت تحصیلی
یکی دیگر از انواع اقامت یونان، اقامت تحصیلی میباشد. برای اقدام به اخذ این نوع از اقامت، شخص باید درخواست تحصیل خود را برای دانشگاههای این کشور ارسال نماید. پس از پذیرفته شدن در یکی از دانشگاههای یونان، امکان اقدام برای درخواست ویزای تحصیلی فراهم خواهد بود. بیشک شما بدون آگاهی از زبان تحصیل دانشگاههای کشور یونان (یونانی یا انگلیسی)، قادر به تحصیل در این کشور نخواهید بود؛ لذا یکی از مهمترین مدارک موردنیاز برای اقامت تحصیلی در یونان، مدرک زبان است.
همچنین عدم اعتیاد و سوءپیشینه نیز از عوامل مهم پذیرفته شدن درخواست اقامت تحصیلی شما هستند. گواهی تمکن مالی نیز برای اثبات توانایی گذران زندگی در مدت تحصیل، مدرک بسیار مهمی برای تحصیل در یونان محسوب میشود. مدتزمان اعتبار اجازهی اقامت تحصیلی، باتوجهبه مقطع تحصیلی و مدتزمان تحصیل در این مقطع میتواند از دو تا چهار سال متغیر باشد. هزینهی زندگی برای دانشجویان خارجی محصل در یونان، به طور میانگین ماهانه حدود 2000 یورو تخمین زده میشود. دانشجویان میتوانند پس از اتمام تحصیل، در صورت پیداکردن شغل مرتبط با رشتهی تحصیلی خود، درخواست تمدید اقامت موقت و اخذ اقامت دائم را داشته باشند.
مهاجرت کاری
مهاجرت از طریق ویزای کاری، هم از طریق جاب آفر و هم از طریق ویزای جستجوی کار امکانپذیر است. جاب آفرها انواعی از پیشنهادات کاری هستند که چنانچه شرکت یا کارفرمایی، قادر به یافتن شخص یا اشخاص موردنیاز برای کار، در وهلهی اول در خود یونان و سپس در سایر کشورهای اتحادیهی اروپا نباشد، پیشنهاد کاری خود را در کشورهای غیر عضو اتحادیهی اروپا مطرح مینماید. میتوان حدس زد که دریافت این نوع ویزا، کار دشواری است و صرفاً در صورت توانایی بسیار بالا و سابقهی کاری طولانی در حرفهی مذکور، شانس موفقیت در اخذ این نوع اقامت وجود دارد.
نوع دیگر اقامت کاری، اخذ ویزا برای جستوجوی کار است. در این نوع از اقامت، شخص اجازهی اقامت یونان را به مدت 6 ماه دریافت مینماید و در طی این مدت، به بررسی شرایط و موقعیتهای کاری میپردازد و پس از موفقیت در یافتن موقعیت شغلی مناسب، میتواند به همراه خانواده خود اقامت موقت یونان را دریافت نماید. این اقامت به مدت 5 سال اعتبار خواهد داشت و قابل تمدید است. همچنین در صورت طی شدن مدتزمان لازم، امکان درخواست اقامت دائم و تابعیت کشور یونان برای متقاضی وجود دارد.
اقامت خودحمایتی یا اقامت با تمکن مالی
یکی دیگر از انواع اقامت یونان، اقامت خود حمایتی و یا اقامت با اثبات تمکن مالی است. برای دریافت این نوع اقامت، شما باید اثبات کنید که از تمکن مالی لازم برای حداقل دو سال زندگی در یونان برخوردار هستید و برای اثبات این امر باید مبلغ حداقل 25 هزار یورو در حساب بانکی یونانی شما موجود باشد. ویزای اقامت خودحمایتی در ابتدا از اعتبار دوساله برخوردار است و پس از اولین تمدید میتواند طی دورههای سهساله تمدید شود.
لازم به ذکر است که تمدید این اقامت، وابسته به وجود مبلغ موردنیاز برای گذران زندگی در این مدت در حساب بانکی شماست. متقاضی این نوع اقامت میتواند پس از طی شدن مدتزمان لازم، درخواست اقامت دائم، شهروندی و پاسپورت یونان را ارائه دهد.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
اقامت از طریق ثبت شرکت
کشور یونان، از نظر اقتصادی کشوری روبهرشد به شمار میرود؛ لذا از دیگر انواع اقامت یونان که موردتوجه بسیاری قرار دارد، میتوان به دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت اشاره نمود. البته هزینههای این نوع اقامت از روشهای دیگر اقامت بالاتر است. برای ثبت شرکت در این کشور، متقاضیان باید حداقل مبلغ 250 هزار یورو در شرکت سرمایهگذاری کنند و قادر به پرداخت حقوق ماهانهی حداقل سه نیروی کار با مبلغ 2500 یورو باشند. همچنین متقاضی باید از پس هزینههای لازم برای ثبت شرکت و پرداخت مالیات نیز بربیاید.
مدت اعتبار اقامت از طریق ثبت شرکت نیز، دوساله بوده و سپس به مدت سه سال قابل تمدید است. همچنین امکان درخواست پاسپورت و اقامت دائم از این طریق برای متقاضیان فراهم است.
اقامت از طریق ازدواج
یکی دیگر از انواع اقامت یونان، اقامت از طریق ازدواج با یکی از اتباع کشور یونان میباشد. در این فرایند، همسر خارجی باید حداقل سه سال در یونان و حداقل دو سال با همسر یونانی خود زندگی کرده باشد و پس از طی شدن این پنج سال، درخواست اقامت دائم و تابعیت یونان را ارائه دهد. درصورتیکه شخص، در سه سال اول زندگی خود در یونان صاحب فرزندی شود، میتواند درخواست اقامت دائم خود را پیش از موعد پنجساله ثبت کند.
کدام روش برای اخذ اقامت یونان، سادهتر و محتملتر است؟
بدون شک یکی از سادهترین و سریعترین روشهای دریافت اقامت، مهاجرت از طریق ازدواج است. اما ازآنجاکه این امکان بهندرت برای یک تبعهی خارجی رخ میدهد، میتوان گفت که روش سرمایهگذاری و دریافت ویزای طلایی، بهترین روش برای مهاجرت و دریافت اقامت یونان است. زیرا در این روش، با پرداخت مبلغ حداقل 250 هزار یورو، شما و اعضای خانوادهتان قادر به اخذ اقامت دائم یونان خواهید بود. البته باتوجهبه ارزش نسبی ارز ایران و اروپا، این روش ممکن است برای خیلی اشخاص مقدور نباشد؛ لذا مهاجرت از نوع تحصیلی و کاری روشهای محتملتری برای اخذ اقامت یونان به نظر میرسند.
چه مدت بعد از اخذ اقامت میتوان تبعهی یونان شد؟
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، دریافت اقامت موقت یونان، بسته به نوع مهاجرت، مدتزمان متفاوتی دارد که این مدت قابل تمدید است. متقاضیان پس از گذشت 5 تا 10 سال از اقامت موقت در یونان، قادر به ارائهی درخواست اقامت دائم هستند. لازم به ذکر است که برای دریافت اقامت یونان بهتنهایی، نیاز به اقامت در یونان نیست اما برای دریافت پاسپورت، لازم است که متقاضی حداقل سه سال در یونان اقامت داشته باشد.
اقامت یونان چه مزایایی دارد؟
دریافت کارت اقامت یونان و زندگی در این کشور از مزایای گوناگونی برخوردار است که برخی از آنها را در زیر نام بردهایم:
- امکان سفر به کشورهای حوزهی شینگن بدون نیاز به ویزا؛
- امکان دریافت پاسپورت یونانی و سفر به بیش از 100 کشور جهان بدون ویزا؛
- برخورداری از اجازهی تحصیل و امکان استفاده از خدمات آموزشی و پزشکی یونان؛
- امکان تمدید مجوز اقامت بدون استقرار در کشور؛
- امکان داشتن حساب یونانی و دسترسی به بازار آزاد اتحادیهی اروپا.
اقامت یونان چه معایبی دارد؟
علیرغم مزایای بیشمار داشتن اقامت یونان، باید گفت که زندگی در این کشور قطعاً عاری از عیب نیست. نرخ بیکاری بالا، پایین بودن درآمد سالانه نسبت به سایر کشورهای اروپایی و پایین بودن قدرت خرید از ایرادات زندگی در این کشور هستند. باوجود خونگرمی مردم این کشور، گاهی ممکن است در طول اقامت خود با رفتارهای نژادپرستانه یا افرادی که مایل به فروش یا اجارهی ملک به افراد خارجی نیستند، روبهرو شوید. همچنین برای انجام تعاملات روزمره و ورود به اجتماع، یادگیری زبان یونانی الزامی است. البته برای اخذ تابعیت کشور یونان، یادگیری زبان و آشنایی با تاریخ و فرهنگ یونان، اجتنابناپذیر خواهد بود.
کشور یونان بهعنوان یکی از کشورهای حوزهی شینگن، با شرایط تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی مناسب، میتواند مقصد مناسبی برای مهاجران ایرانی باشد. در مطلب فوق به انواع روشهای مهاجرت و اخذ اقامت یونان اشاره کردیم. امیدواریم مطالعه این مطلب شما را یکقدم به اهدافتان در زمینه مهاجرت و اخذ اقامت نزدیک کرده باشد. بدون شک آرزوی قلبی ما موفقیت و سعادت ایرانیان در هرجای جهان است.
بدون نظر
نظر دهید