ویزای تحصیلی کانادا

ویزای تحصیلی کانادا؛ انواع و پیچ و خم‌های اخذ آن

اگر دوست دارید فرزندتان را برای تحصیل، به خارج از کشور بفرستید و از نظر مالی وضعیت خوبی دارید و از پس هزینه‌های تحصیل فرزندتان به‌راحتی برمی‌آیید؛ از طرفی بسیار علاقه‌مند هستید که فرزندتان در یکی از بهترین موسسه‌های جهان به زبان انگلیسی یا فرانسه درس بخواند و از همه مهم‌تر، فرهنگ کشور به‌گونه‌ای باشد که با مهاجران ایرانی به‌ گرمی برخورد شود و احساس غربت نکند. در حال حاضر بهترین گزینه، اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای فرزندتان و درس خواندن در این کشور است. سایت درنا مایگریشن تمام نکاتی که در مسیر اخذ این ویزا با آن روبه‌رو می‌شوید را در این مقاله برای شما مرور کرده‌ است.

اگر خانواده‌ی شما از نظر مالی آنقدرها هم قوی نیست. ولی خودتان شرایط ویژه‌ای دارید و مشتاق به تحصیل در یکی از کشورهای انگلیسی‌زبان هستید؛ رنکینگ دانشگاه‌ها برای شما مهم است و شرایط کار پس از تحصیل و گرفتن اقامت هم جزو اولویت‌های شماست. با این شرایط و خواسته‌هایی که دارید، یکی از بهترین گزینه‌ها که آرزوهای شما را محقق می‌کند، مهاجرت به کانادا است.

ویزای تحصیلی کانادا چیست؟

ویزای تحصیلی کانادا، یکی از انواع ویزای کانادا است که به شما فرصت می‌دهد، در این کشور درس بخوانید. مدت اعتبار ویزای تحصیلی کانادا، تا پایان مدت تحصیل شما در کانادا خواهد بود. این ویزا در زمان دانشجویی به شما اجازه‌ی کار پاره‌وقت هم می‌دهد. همچنین با این ویزا، می‌توانید برای خانواده‌ی خود ویزای همراه بگیرید.

متاسفانه انگشت‌نگاری برای ویزای تحصیلی کانادا، در ایران انجام نمی‌شود و شما برای این‌کار باید به یکی از دفاتر بیومتریک در کشورهای اطراف بروید. شما بعد از پذیرش درخواستتان در سایت CIC، باید برای کارهای انگشت‌نگاری، اقدام‌ کنید. مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی کانادا، بدون احتساب زمان انگشت‌نگاری حدود 11 هفته و با احتساب انگشت‌نگاری، 3 ماه طول می‌کشد. البته این زمان، ایده‌آل است و گاهی ممکن است، اخذ ویزای تحصیلی کانادا تا 6 ماه یا حتی بیشتر هم طول بکشد.

انواع ویزای تحصیلی کانادا

انواع ویزای تحصیلی کانادا

  •  ویزای تحصیلی دانش‌آموزی: یکی از بهترین ویژگی‌های ویزای تحصیلی کانادا این است که شما قبل از 18 سالگی هم می‌توانید این ویزا را بگیرید و برای تحصیل در مدارس این کشور، برای مهاجرت به کانادا اقدام کنید.
  •  ویزای تحصیلی دانشجویی: ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا هم یکی از بهترین فرصت‌های تحصیلی را در اختیار شما خواهد گذاشت که در دانشگاه‌های مطرح جهان درس بخوانید.

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

مقاطع مختلف تحصیلی در کانادا

مقاطع تحصیلی در مدارس کانادا، با توجه به قوانین آموزشی استان محل تحصیل شما متفاوت است. اما در بیشتر استان‌ها، به این صورت است:

  •  مقطع ابتدایی از 5 تا 11 سالگی و پایه‌های اول تا ششم.
  •  مقطع راهنمایی junior secondary از 12 تا 14 سالگی و پایه‌های هفتم تا نهم.
  •  مقطع دبیرستان senior secondary از 15 تا 17 سالگی و پایه‌های دهم تا دوازدهم.
  •  لیسانس: بعضی از دانشجویان بعد از کالج وارد این دوره می‌شوند و بعضی بلافاصله بعد از پایان دبیرستان. گرفتن ویزای تحصیلی کانادا برای تحصیل در این مقطع، نیازمند داشتن معدل خوب و نمره‌ی زبان حداقل آیلتس 6.5 است. هزینه‌ی تحصیل در این دوره برای دانشجویان بین‌المللی معمولا بین 5000 تا 7000 دلار است.
  • فوق لیسانس: به دلیل اعتبار و رنکینگ بالای دانشگاه‌های کانادا در رشته‌های مختلف مقطع کارشناسی ارشد و تنوع رشته‌ها، معمولا دانشجویان ایرانی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا، این مقطع را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

به جز موسسات و دانشگاه‌های خصوصی تقریبا 96 دانشگاه در کانادا ، در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرند. شما می‌توانید فوق‌لیسانس را به صورت تحقیقاتی (research) و تدریسی (course-based) بگذرانند.

دوره‌های تحقیقاتی مقدمه‌ی ورود مستقیم به دوره‌ی دکتری هستند. نمره‌ی زبان لازم برای دانشگاه‌های سطح بالای کانادا، مثل تورنتو، آیلتس 7 است. بعضی از دانشگاه‌ها هم با نمره‌ی آیلتس 7.5 دانشجو می‌پذیرند.

شهریه دانشگاه‌ها در این مقطع حدود 16000 تا 17000 دلار است که شما می‌توانید با انواع فاندها، گرنت‌ها و اسکالرشیپ‌هایی که از طرف دانشگاه، استاد یا دولت ارائه می‌شوند، بخشی از این شهریه را کم کنید. شهرهای پرطرفدار در این مقطع، ونکوور، تورنتو، مونترال و کبک هستند.

انواع دوره های کارشناسی ارشد:

MA: دوره‌های کارشناسی ارشد هنر و علوم انسانی؛
MSC: کارشناسی ارشد رشته‌های علوم تجربی؛
MFA: کارشناسی ارشد هنرهای زیبا؛
MANG: کارشناسی ارشد مهندسی‌ها؛
MBA: کارشناسی ارشد مدیریت

  •  دکتری: قبولی در این دوره در دانشگاه‌های کانادا، نیازمند داشتن سطح علمی بسیار بالا و نمره‌ی زبان عالی(حداقل آیلتس۷ یا 7.5) است.

انواع موسسات آموزشی در کانادا در هر مقطع تحصیلی

موسسات آموزشی کانادا

مدارس: کانادا به دلیل داشتن تعداد زیاد دانش‌آموز بین‌المللی، مدارسی را با عنوان مدارس شبانه‌روزی تاسیس کرده است. در این مدارس دانش‌آموزان می‌توانند از امکانات خوابگاه، غذا و… استفاده کنند. شهریه‌ی مدارس کانادا به طور متوسط 8000 دلار و در مدارس خصوصی و شبانه‌روزی ممکن است تا 30000 یا 40000 دلار هم برسد.

کالج: کالج‌ها در کانادا بسیار پرطرفدارند و تعدادشان هم زیاد است. تفاوت کار کالج با دانشگاه در دوره‌هایی است که ارائه می‌دهد و روش و تمرکزی که بر هر کدام از کورس‌ها دارد. کالج برخلاف دانشگاه، بیشتر به تربیت نیروی کار متخصص و ماهر اهمیت می‌دهد و معمولا فارغ‌التحصیلان را بلافاصله وارد بازار کار می‌کند.

شهریه‌ی کالج‌ها بسیار کمتر از دانشگاه است. انواع دوره‌های کالج، دیپلم، سرتیفیکیت و PBD هستند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله «مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل» مراجعه کنید.

دانشگاه: دانشگاه‌های کانادا، همیشه در لیست بهترین دانشگاه‌های جهان هستند و دانشجویان سراسر دنیا، آرزوی تحصیل در آن‌ها را دارند. 6 دانشگاه کانادا در ردیف 100 دانشگاه برتر جهانند. همانطور که قبلا گفتیم، تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری)، طرفداران بیشتری دارد.

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

هزینه زندگی دانشجویی و دانش‌آموزی در کانادا:

هزینه ماهانه زندگی به طور کلی 1124 دلار
هزینه یک وعده غذا در رستوران 18 دلار
هزینه ماهانه حمل و نقل عمومی 90 دلار
هزینه ماهانه قبوض برای یک آپارتمان 85 متری 164.45 دلار
هزینه ماهانه اینترنت 78.99 دلار
هزینه ماهانه باشگاه ورزشی 51.17 دلار
هزینه ماهانه خرید لباس از فروشگاه‌های زنجیره‌ای (zara، H&M و…) 45.16 دلار
اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر 1338.16 دلار

برترین مدارس و دانشگاه‌های کانادا

1. مدرسه Bodwell: یکی از مدارس مهم ونکوور و بسیار محبوب در بین دانش‌آموزان بین‌المللی است. بیش از 85 درصد دانش‌آموزان این مدرسه، خارجی هستند و به صورت شبانه‌روزی در این مدرسه درس می‌خوانند. شهریه دانش‌آموزان بین‌المللی در این مدرسه 49375 دلار است.

2. مدرسه St. Georges: مدرسه‌ی سنت جورج ونکوور یکی از مدارس قدیمی پسرانه است که در 1930 تاسیس شده است و شهریه آن برای دانشجویان بین‌المللی، 71490 دلار است.

3. مدرسه Ashbury: این مدرسه، یکی از معروف‌ترین و معتبرترین مدارس کانادا در شهر اتاوا است. این مدرسه علاوه بر اعتبار علمی بالایی که دارد، در زمینه‌های ورزشی و تفریحی هم بهترین امکانات را برای دانش‌آموزان فراهم کرده است. 100 دانش‌آموز برتر این مدرسه اجازه دارند، بدون آزمون وارد دانشگاه شوند و رشته مورد علاقه خود را بخوانند. شهریه این مدرسه برای دانش‌آموزان شبانه‌روزی 66970 دلار است.

بهترین کالج‌های کانادا:

1. کالج centennial: یکی از بهترین کالج‌های کانادا است که در شهر تورنتو قرار دارد. این کالج در سال 2012 رتبه بهترین کالج تورنتو را به دلیل آموزش مهارت‌های کاربردی‌اش کسب کرد. در 5 پردیس این کالج، رشته‌های تجارت، علوم سلامت، مهندسی و تکنولوژی، هنر، هوانوردی و… تدریس می‌شوند.

2. کالج Humber: این کالج هم در شهر تورنتو است و حدود 27000 دانشجو دارد و بیشتر از 150 دوره را ارائه می‌دهد.

3. کالج George Brown: بهترین کالج تورنتو در سال 2011 بوده است که ارائه دهنده‌ی دوره‌های ارتباطات، آموزش، هنر، طراحی، تکنولوژی و… است.

بهترین دانشگاه‌های کانادا براساس رتبه‌بندی QS:

دانشگاه تورنتو: رتبه 1 کانادا و رتبه 25 جهان
دانشگاه مک‌گیل: رتبه 2 کانادا و رتبه 31 جهان
دانشگاه بریتیش کلمبیا: رتبه 3 کانادا و رتبه 45 جهان

دانشگاه های برتر کانادا

بهترین دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد به تفکیک رشته

رشته‌های فنی و مهندسی:

1. دانشگاه تورنتو: رتبه 18 جهان
2. دانشگاه بریتیش کلمبیا: رتبه 32 جهان
3. دانشگاه واترلو: رتبه 38 جهان

رشته‌های هنر و علوم انسانی:

1. دانشگاه تورنتو: رتبه 17 جهان
2. دانشگاه بریتیش کلمبیا: رتبه 20 جهان
3. دانشگاه مک‌گیل: رتبه 33 جهان

رشته‌های علوم پایه و طبیعی:

1. دانشگاه تورنتو: رتبه 18 جهان
2. دانشگاه بریتیش کلمبیا: رتبه 23 جهان
3. دانشگاه مک‌گیل: رتبه 48 جهان

شرایط و مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

  •  آخرین مدرک تحصیلی
  •  انگیزه‌نامه (در صورت نیاز)
  •  مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه
  •  مدارک فنی و حرفه‌ای در صورت لزوم
  •  توصیه‌نامه
  •  معدل بالای 14-15
  •  مدرک GRE یا GMAT برای تحصیل در بعضی رشته‌ها و دانشگاه‌ها در مقطع فوق لیسانس و دکترا
  •  قبولی در آزمون‌هایی مثل MCAT برای تحصیل در رشته پزشکی و آزمون DAT برای تحصیل در رشته دندانپزشکی و…
  •  رزومه، مقاله و استادی پلن
  •  رسید پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه
  •  پاسپورت معتبر و دیگر مدارک شناسایی
  •  عقدنامه در صورت تاهل
  •  دانلود و پرکردن فرم‌های ویزا از سایت CIC
  •  150 دلار هزینه‌ی سفارت به اضافه 85 یورو هزینه انگشت‌نگاری
  •  گواهی تمکن مالی (بستگی به شهریه‌ی دانشگاه، هزینه‌ی زندگی و بلیت هواپیما دارد)
  •  نامه‌ی پذیرش دانشگاه یا مدرسه
  •  گواهی عدم سوء پیشینه از دفاتر خدمات قضایی
  •  نامه‌ی سلامت عمومی پزشکی از یک پزشک عمومی یا متخصص

کار دانشجویی کانادا

شرایط کار حین تحصیل در کانادا

یکی از نکات بسیار مهمی که باید برای کار حین تحصیل در کانادا به یاد داشته باشید، داشتن social insurance number است که به اختصار به آن sin number می‌گویند. شما با داشتن ویزای تحصیلی کانادا (study permit) یا اجازه‌ی کار (work permit)، می‌توایند این شماره 9 رقمی را دریافت کنید و بعد مشغول به کار شوید. این شماره، به‌نوعی شماره‌ی ملی شما در کاناداست که باید پس از گرفتن کار دانشجویی در کانادا، ظرف 3 روز این شماره را به اداره‌ی مهاجرت و شهروندی کانادا اعلام کنید.

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

مدارک مورد نیاز برای دریافت سین نامبر:

  •  Study pemit یا Work permit
  •  مدارک شناسایی معتبر

کارهای دانشجویی در کانادا دو نوع است:

 کار در دانشگاه (on-camus)

این کارها هم شامل کارهای دانشجویان کارشناسی ارشد و بالاتر مثل کارهای تحقیقاتی و پژوهشی، دستیاری استاد و… می‌شوند و هم شامل کارهایی مثل کار در کتابخانه، کلوپ ورزشی، بوفه و… .

کار در بیرون از دانشگاه (off-campus)

همه‌ی دانشجویانی که به صورت تمام‌وقت در دانشگاه‌های کانادا مشغول به تحصلیند، براساس قوانین کار کانادا از سال 2014 به بعد، می‌توانند در اوقات فراغت و تعطیلی دانشگاه، 20 ساعت در هفته بدون نیاز به مجوز کار، در بیرون از دانشگاه، کار کنند. البته ساعت کاری داشجویان می‌تواند تا 40 ساعت در هفته هم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی افزایش یابد.

برخی کارهایی که دانشجویان حین تحصیل، بیرون از دانشگاه می‌توانند انجام دهند، عبارتند از :
  • کار در رستوران و کافه
  •  کار دلیوری و پیک
  •  پرستاری از کودک
  •  کار در فروشگاه‌های مختلف
  •  انبارداری
  •  کار در کمپ‌های دانشجویی
  •  برنامه‌نویسی

نکته‌ی جالب در مورد کار دانشجویی در کانادا این است که دانشجویان می‌توانند از هر دو کار بیرون و داخل دانشگاه بهره‌مند شوند. فقط یادتان باشد که برای پیداکردن کار دانشجویی باید در designated learning institutions ثبت نام کنید.

حداقل درآمد ساعتی کار دانشجویی در استان‌های مختلف کانادا:

  •  آلبرتا: 15 دلار
  •  اونتاریو: 14 دلار
  •  بریتیش کلمبیا: 14 دلار
  •  ونکوور: 14 دلار
  •  کبک و پرنس ادوارد: 13 دلار

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

شرایط کاری پس از اتمام تحصیل در کانادا

بعد از پایان تحصیلات و برای پیداکردن کار در کانادا، شما باید مجوز کار post-graduation بگیرید. حداقل دستمزد ساعتی تازه‌ فارغ‌التحصیلان در کانادا، 23 دلار است و گاهی تا 50 دلار در ساعت هم می‌رسد. یعنی درآمد سالانه از 48 هزار دلار در سال شروع می‌شود و می‌تواند تا 100 هزار دلار در سال هم برسد. البته مشاغل مختلف درآمدهای متفاوتی دارند.

1. پزشک متخصص: 225000 دلار در سال
2. دندان‌پزشک: 102000 دلار در سال
3. وکیل: 97000 دلار در سال
4. تحلیلگر داده: 94000 دلار
5. مهندس برق: 75000 دلار
6. مهندس شیمی: 80000 دلار در سال
7. استاد دانشگاه: 90000 دلار
8. معمار: 75000 دلار در سال
9. حسابدار: 56000 دلار در سال

مزایای تحصیل در کانادا

  •  تحصیل در بهترین مدارس و دانشگاه‌های دنیا
  •  تحصیل ارزان‌تر نسبت به دانشگاه‌های امریکا، انگلستان و استرالیا
  •  امکان گرفتن ویزای همراه دانش‌آموزی و دانشجویی
  •  فرصت‌های شغلی زیاد حین دوران دانشجویی و پس از فارغ‌التحصیلی
  •  کسب امتیاز اکسپرس اینتری برای اخذ اقامت و PR
  •  زندگی و تحصیل در یکی از بهترین و مرفه‌ترین کشورهای جهان

هر چند که ویزای تحصیلی کانادا یک ویزای موقت است، ولی این ویزا پای شما را به این کشور پیشرفته‌ و رو‌به‌رشد باز می‌کند. همه‌چیز به خود شما بستگی دارد. شما می‌توانید از فرصت مهاجرت تحصیلی به کانادا به‌نحو احسنت استفاده کرده و در طول تحصیل ارتباط خوبی با اساتید، دانشگاه و صنعت برقرار کنید و بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی و پیدا کردن کار ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید و بعد از چند سال کار کردن نیز PR کانادا را بگیرید. در این راه اگر به کمک نیاز داشتید روی متخصصان موسسه حقوقی و مهاجرتی درنا مایگریشن حساب کنید و سوالات خود را از ما بپرسید تا شاهد ریجکت شدن انواع ویزای کانادا نباشید.


Warning: Undefined variable $post in /home/dorna/domains/dornamigration.com/public_html/wp-content/themes/dorna/template-parts/hook.php on line 174

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/dorna/domains/dornamigration.com/public_html/wp-content/themes/dorna/template-parts/hook.php on line 174

مطالب مرتبط

آزمون GRE

زمانی که سخن از مهاجرت به میان میاید، عده زیادی فکر می‌کنند مسیری پر پیچ...

آزمون PTE برای مهاجرت

مهاجرت یکی از اقدامات مهم و سرنوشت ساز برای هر فرد می‌باشد. اگر شما هم...

تبدیل ویزای توریستی کانادا به تحصیلی

مهاجرت به کانادا یکی از اقداماتی است که باید برای انجام آن افراد به نکات...

همه چیز در مورد اقامت طلایی اسپانیا

زندگی در کشورهای اروپایی و بهره‌مندی از مزایای بی‌شمار آن، رؤیای بسیاری از مردم جهان...

بدون نظر

نظر دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*