یکی از روشهایی که افراد بسیاری از طریق آن برای اخذ ویزای کانادا اقدام میکنند را میتوان مهاجرت کاری به کاناداحساب آورد. افراد مختلف با داشتن تخصصهای متفاوت قادر هستند تا از طریق برنامههای متنوع در دسترس و با داشتن شرایطی مشخص برای اخذ این ویزا اقدام کنند. یکی از زمینههای کاری که موقعیتهای شغلی بسیاری در آن وجود دارند و میزان درآمد بالایی را برای شاغلین به همراه خواهد داشت، پزشکی است؛
به همین سبب نیز مهاجرت پزشکان به کانادا یکی از پر طرفدارترین زمینههای موجود است. آیا شما نیز در این زمینه در حال فعالیت هستید و قصد اشتغال و زندگی در کشوری را دارید که بتوانید در آن از درآمدی بالا، امکانات رفاهی مختلف و مزایای بسیاری بهرهمند شوید؟ در این صورت تا انتهای این مطلب با سازمان مهاجرتی درنامایگریشن همراه باشید زیرا قصد داریم در ادامه به بررسی موضوع بیان شده از جنبههای مختلفی بپردازیم.
مسیر مهاجرت پزشکان به کانادا
مهاجرت پزشکان به کانادا یکی از مواردی است که نیازمند داشتن شرایطی خاص است. همانطور که مستحضر هستید، برای مهاجرت کاری به کانادا معمولاً دو روش کلی پیش روی متقاضیان قرار دارد که شامل برنامههای فدرال و استانی میشوند. هر یک از دستههای بیان شده دارای زیر مجموعههایی هستند.
اگر به دنبال موفقیت در این مسیر هستید، بهتر است به آشنایی با تمامی روشهای موجود بپردازید تا گزینهای مناسب و متناسب با شرایط خود بیابید. از آنجایی که دولت کشور مورد بحث دارای استانداردهای بالایی برای کادر سلامت خود است، دانش علمی و عملی متقاضیان را در مراحل مختلفی مورد سنجش قرار میدهد.
اولین مرحلهای که در آن این ارزیابی صورت میپذیرد، تحویل گرفتن مدارک متقاضیان و بررسی آنها است. شاید این تصور برای شما به وجود آمده باشد که با اخذ ویزا مسیر مهاجرت را به اتمام رساندهاید. ممکن این امر در ارتباط با سایر مشاغل صدق کند اما برای پزشکی و زیر شاخههای آن معمولاً روند موجود شامل مراحلی مشخص میشود که در قسمت بعدی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
پزشکان برای مهاجرت به کانادا چه مراحلی را باید طی کنند؟
مراحل مورد نیاز برای مهاجرت پزشکان به کانادا یکی از اموری است که بسیاری از افراد به دنبال آشنایی با آن هستند زیرا این روند، روندی دو مرحلهای است. در گام اول شما باید برنامه مناسبی را بیابید که از طریق آن دست به اقدام برای اخذ ویزای کاری بزنید. این کار بسته به روش مهاجرتی انتخابی نیازمند فراهم کردن شرایط و پیش نیازهایی خاص است؛ به همین دلیل نیز اولویت خود را بر آن گذاشتهایم تا شما را با گامهای پیش رویتان پس از اخذ ویزا و ورود به کشور بیان شده مورد بررسی قرار دهیم.
بیان این مسئله ممکن است باعث شده باشد که فکر کنید به معرفی روشها نخواهیم پرداخت؛ اما موارد بیان شده را نیز به صورت کلی بررسی خواهیم کرد. در کل میتوان گفت، پزشکان پس از ورود به کانادا باید 3 مرحله را پشت سر بگذارند.
در گام اول با داشتن مدرکی معتبر و مورد تایید دپارتمان پزشکی برای درخواست مجوز شورای پزشکی کانادا اقدام کنید. در مرحله بعدی باید برنامهای یک ساله را تحت عنوان برنامه تحصیلات تکمیلی تحت نظر یکی از ایالتها سپری کنید. در انتهای دوره نیز باید گواهی رسمی از یکی از کالجهای پزشکی خانواده، کالج سلطنتی پزشکان و جراحان و یا des Médecins کسب کنید.
شاید برای شما این پرسش به وجود آمده باشد که چگونه میتوان از معتبر بودن مدرک پزشکی مطمئن شد؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که این کار از طریق روشهای مختلفی قابل انجام است. اگر مدرک تحصیلی خود را از موسسات علمی برتر جهان با نمرات مناسب اخذ کرده باشید نیازی به نگرانی نخواهد بود؛ اگر میخواهید به صورت کامل از این مسئله اطمینان داشته باشید، بهتر است به سایتی که در آن فهرست جهانی دانشکدههای پزشکی منتشر شده است مراجعه کنید. برای این کار تنها کافی است بر روی نام این فهرست کلیک کنید.
چگونه مجوز شورای پزشکی کانادا را اخذ کنیم؟
همانطور که در قسمت قبل گفتیم، برای مهاجرت پزشکان به کانادا افراد ملزم خواهند بود تا مسیری چند مرحلهای را پشت سر بگذارند که یکی از این مراحل را میتوان اخذ مجوز شورای پزشکی دانست. برای آن که افراد متقاضی بتوانند این مجوز را اخذ کنند باید آزمونی را پشت سر بگذارند. این آزمون از دو بخش تشکیل شده که در قسمت مراحل مهاجرت پزشکان به هر دوی آنها به صورت مختصر اشاره داشتیم.
این آزمون دارای دو بخش است که مربوط به بررسی و سنجش میزان دانش تئوری افراد است و تنها کسانی میتوانند این روند را با موفقیت پشت سر بگذارند که اطلاعات مناسب و به روزی داشته باشند. لازم به ذکر است که بخش اول آزمون مورد بحث را میتوان بدون ورود به کشور مقصد انجام داد اما برای بخش دوم ملزم خواهید بود وارد کانادا شوید.
اگر این گام را با موفقیت سپری کنید، نوبت به آن میرسد تا تواناییهای عملی خود را به اثبات رسانده و بسنجید؛ به همین سبب نیز در روند مهاجرتی افراد باید به مدت یک سال در مراکز آموزشی مورد تایید دورهای تکمیلی را پشت سر بگذارند تا در انتهای این روند خیال دولت و اداره بهداشت این کشور از توانایی شرکت کنندگان راحت شود. در انتهای این بخش بهتر است به این موضوع نیز اشاره داشته باشیم که متقاضی باید پس از قبولی در آزمونهای بیان شده از سازمان تنظیم مقررات پزشکی تاییدهای اخذ کند. جدول زیر برای آشنایی بیشتر شما با این سازمانها قرار داده شده است.
استان/منطقه | سازمان تنظیم مقررات پزشکی |
آلبرتا | کالج پزشکان و جراحان آلبرتا |
بریتیش کلمبیا | کالج پزشکان و جراحان بریتیش کلمبیا |
مانیتوبا | College of Physicians and Surgeons of Manitoba |
نیوبرانزویک | کالج پزشکان و جراحان نیوبرانزویک |
نیوفاندلند و لابرادور | کالج پزشکان و جراحان نیوفاندلند و لابرادور |
سرزمینهای شمال غربی | دولت مناطق شمال غربی |
نوناووت | کمیته ثبت نام پزشکی وزارت بهداشت و خدمات اجتماعی نوناووت |
انتاریو | کالج پزشکان و جراحان انتاریو |
جزیره پرنس ادوارد | کالج پزشکان و جراحان جزیره پرنس ادوارد |
کبک | کالج پزشکان کبک |
ساسکاچوان | کالج پزشکان و جراحان ساسکاچوان |
یوکان | شورای پزشکی یوکان |
روشهای مهاجرت پزشکان به کانادا
پزشکان میتوانند از طریق روشهایی که زیر مجموعه برنامههای فدرال و یا استانی هستند برای دستیابی به هدف خود اقامت کانادا را اخذ و به آن مهاجرت کنند. برنامههای فدرال توسط دولت کشور مورد بحث طراحی و معرفی شدهاند که با استفاده از آنها معمولاً متقاضیان محدودیتی در انتخاب شهر محل سکونت و اشتغال نخواهند داشت. برنامه استانی یا PNP توسط دولت اداره کننده هر ایالت آماده سازی شده و در دسترس افراد علاقهمند قرار میگیرند.
معمولاً روش استانی با سرعت بیشتری پیشروی خواهد کرد و نیازمند داشتن پیشنهاد کاری مناسبی است. مسئلهای که باید به آن اشاره داشته باشیم را میتوان نقش موثر دولت فدرال بر روی PNP دانست. در صورتی که ایالت مد نظر با درخواستتان نیز موافقت کند باید همچنان و در انتها دولت فدرال صلاحیت شما را تایید کند.
[irp posts=”110″ ]
هزینههای مهاجرت پزشکان به کانادا
پس از بررسی روند و مراحل و روشهای مهاجرت این افراد بهتر است به بررسی هزینههای مهاجرت پزشکان به کانادا بپردازیم. همانطور که در این مطلب مشاهده کردید، انجام این کار از قسمتهای مختلفی تشکیل میشود به همین سبب نیز نمیتوان رقم کلی و دقیقی را به عنوان مخارج انجام این کار مطرح کرد. در همین راستا بهتر است بخشهای مختلف و موجود را بررسی کنیم.
این بخشها را میتوان شامل اخذ تاییدیه مدرک، هزینههای ترجمه، گزارش ECA و آزمونهای شورای پزشکی دانست. برای سپری کردن هر یک از موارد بیان شده متقاضیان ملزم خواهند بود تا مبالغ مختلفی را بپردازند که معمولاً هر ساله تغییر میکنند. برای کسب اطلاعات به روز در ارتباط با بخشهای بیان شده در فوق بهتر است به سایتهای دولتی کانادا مراجعه کنید.
با داشتن کدام تخصصها میتوان به عنوان پزشک به کانادا مهاجرت کرد؟
بدون شک به هنگام بررسی روشهای مهاجرت کاری به کانادا با NOC آشنا شدهاید. NOC لیستی است که از سوی دولت مشخص و صادر میشود که در آن مشاغل مورد نیاز کانادا اعلام میشوند. اگر به دنبال آشنایی هر چه بیشتر با لیست مشاغل مورد نیاز کانادا در سال 2023 هستید، بهتر است به صفحه اختصاصی این دستهها در سایت دولتی کانادا مراجعه کنید. برای این کار تنها کافی است بر روی نام این لیست کلیک کنید. در ادامه نیز میتوانید اسامی برخی از مشاغلی را مشاهده کنید که با فعالیت در آنها میتوانید به عنوان پزشک به کشور مورد بحث مهاجرت کنید.
- آلرژیست
- Allergologist
- پاتولوژیستهای آناتومیک
- متخصص بیهوشی
- پاتولوژیست کالبد شکاف
- کاردیولوژیست و متخصصان حوزه کاردیولوژی
- جراح کاردیولوژی
- متخصص اطفال
- ایمنیشناسی کلینیکی
- داروشناس
- حرکت شناس و درمانگر فیزیکی
- جراح زیبایی
- توانگران اندام حرکتی حیاتی
- پزشکان پوست و فعالان حوزه پوست و مو
- رادیولوژیست
- متخصص گوش و حلق و بینی
- امرجنتولوژیست
- متخصص غدد درونریز و متابولیسم
- متخصص چشم
- پاتولوژیست عمومی
- متخصص بررسی و درمان بیماریهای داخلی کهن سالان
- پزشک زنان و زایمان
- متخصص قلب و عروق
- هماتولوژیست
- متخصص بیماریهای مسری و عفونی
- متخصص داخلی
- متخصص شش و دستگاه تنفسی
- باکتری شناس
- Oculist
- سرطان شناس
- ارتوپد
- اتولوژیست
- Pediatrician
- متخصص گفتاردرمانی
- روان پزشکان
- روان شناسان
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت پزشکان به کانادا
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت پزشکان به کانادا یکی از مواردی است که آشنایی با آن میتواند برای افراد بسیاری مفید باشد؛ زیرا با داشتن اطلاعات اولیه میتوانند تا اسناد مورد نیاز برای درخواست را از قبل آماده سازی کنند و از این طریق در زمان مورد نیاز صرفه جویی قابل توجهی داشته باشند. بسته به نوع برنامه (استانی یا فدرال) و روشی که قصد استفاده از آن را دارید مدارک مورد نیاز متفاوت خواهند بود اما برخی از موارد مشترک را میتوان مدارک تحصیلی و هویتی به حساب آورد.
یکی از مسائل بسیار حائز اهمیت که همواره در ارتباط با اسناد به هنگام مهاجرت به آن اشاره داشتهایم، اخذ تاییدیههای مورد نیاز است. مدرک پزشکیای که در موسسات و آموزشگاههای علمی خارج از کانادا اخذ شدهاند معمولاً باید معادل سازی شوند که بررسی این مورد را در قسمت بعد انجام خواهیم داد.
معادل سازی مدرک پزشکی در کانادا
شاید به این نکته فکر کرده باشید که برای اشتغال به عنوان پزشک پشت سر گذاشتن آزمونهای بیان شده کفایت میکند؛ اما باید بگوییم که قبل از ورود به این آزمونها ابتدا باید مدرک پزشکی خود را ترجمه و معادل سازی کنید.
نه تنها پزشکان بلکه تقریباً بیشتر افراد متقاضی مهاجرت کاری باید این کار را انجام دهند. شاید پس از بیان این مسائل تصور کرده باشید که در صورت مثبت بودن نتیجه معادل سازی و ارزیابی بیشتر مسیر را طی کردهاید که این تصوری اشتباه است. با طی کردن این مرحله تنها اعتبار مدرک اخذ شده اثبات خواهد شد. در اصطلاح به ارزیابی مدارک ECA یا (Educational Credential Assessment) گفته میشود. این ارزیابی باید توسط موسساتی مشخص و معتبر صورت بپذیرد.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
بدون نظر
نظر دهید