شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا چه قدر است؟

شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا چه قدر است؟

سالانه هزاران دانشجو از سراسر جهان که از شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا بهره‌مند می‌شوند، به اسپانیا سفر می‌کنند تا در یکی از 76 دانشگاه واقع در این کشور به تحصیل بپردازند. اسپانیا به دانشجویان بین‌المللی خود این فرصت را می‌دهد تا نگرش‌ها و مفاهیم جدیدی را در مورد زندگی تحصیلی خود کشف کنند و دید جدیدی از جهان پیرامون خود به دست آوردند. کشور اسپانیا از نظر تاریخی و فرهنگی بسیار غنی است و زندگی در این کشور برای هرکسی از هر سرزمینی، فرصتی دل‌انگیز به شمار رود.

شکی نیست که یکی از اصلی‌ترین دلایل مهاجرت دانشجویان سراسر جهان به کشور اسپانیا، کیفیت آموزشی ارائه شده در این کشور است. همچنین امکان تحصیل به زبان انگلیسی در کشور اسپانیا، امکان کار هنگام تحصیل، آب‌وهوای مناسب این کشور و حضور در اتحادیه اروپا، هریک به‌تنهایی می‌توانند دلیلی کافی برای تحصیل و زندگی در اسپانیا باشند.

در این مقاله از درنا مایگریشن قصد داریم تا به چگونگی مهاجرت به اسپانیا برای تحصیل و شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا بپردازیم.

ویزای تحصیلی اسپانیا چیست؟

اگر دانشجوی بین‌المللی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هستید، برای تحصیل در اسپانیا، به ویزای تحصیلی نیاز خواهید داشت. ویزای تحصیلی اسپانیا بر اساس مدت‌زمان اجازه‌ی اقامت، به سه نوع تقسیم می‌شود و شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا برای هریک، متفاوت است.

یکی از انواع ویزای تحصیلی اسپانیا، ویزای دانشجویی شینگن است که برای تحصیل در مدت کمتر از سه ماه کاربرد دارد. جالب است بدانید که دانشجویان شهروند ایالات‌متحده، برای تحصیل کمتر از سه ماه در اسپانیا، نیازی به دریافت این نوع ویزا ندارند.

ویزای تحصیلی اسپانیا چیست؟

نوع دیگر ویزای تحصیلی اسپانیا، ویزای کوتاه‌مدت است که برای تحصیل به مدت 3 الی 6 ماه صادر می‌شود و نوع دیگر آن، ویزای تحصیلی بلندمدت با اجازه‌ی اقامت در اسپانیا در مدت‌زمان بیش از 6 ماه است.

برای دریافت ویزای تحصیلی اسپانیا، ابتدا باید در دوره یا رشته‌ی انتخابی خود پذیرفته شوید. درواقع نامه‌ی پذیرش، یکی از الزامات دریافت ویزای تحصیلی اسپانیا است. همچنین برای افزایش شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا، داشتن ریزنمرات مناسب و معدل بالا، می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

شرایط و مدارک اخذ ویزای تحصیلی اسپانیا چیست؟

اگر مایلید که از شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا بهره‌مند شوید، باید درخواست ویزای دانشجویی خود را به نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری اسپانیا ارسال نمایید. توجه داشته باشید که این درخواست را در زمان مناسب، یعنی حداقل دو یا سه ماه پیش از سفر ارسال نمایید تا از شروع ترم تحصیلی عقب نمانید.

همچنین لازم است تا مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای تحصیلی را جمع‌آوری کرده و در موعد مقرر به سفارت اسپانیا ارائه دهید.

مدارک موردنیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی اسپانیا عبارت‌اند از:

  •  فرم‌های درخواست که به‌طور کامل و درست تکمیل شده باشند؛
  •  گذرنامه‌ی معتبر؛
  •  دو قطعه عکس پاسپورتی جدید؛
  •  نامه‌ی پذیرش از دانشگاه منتخب؛
  •  مدارک سوابق تحصیلی؛
  • اثبات بیمه‌ی درمانی؛
  • اثبات تمکن مالی و پرداخت هزینه توسط صورت‌حساب بانکی یا نامه‌ی سرپرست قانونی یا نامه‌ی دانشگاه و بورسیه‌ی تحصیلی؛
  • گواهی پزشکی؛
  • گواهی عدم سوءسابقه‌ی کیفری.

شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا در هر مقطع تحصیلی چگونه است؟

به‌طورکلی می‌توان گفت که شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا، برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد در این کشور، بالاتر از دیگر مقاطع تحصیلی است. تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور اسپانیا، مستلزم اثبات تحصیل به مدت 12 سال و گذراندن دوره‌ی یک‌ ساله برای ورود به دانشگاه است.

همچنین تحصیل در اغلب دانشگاه‌های اسپانیا در مقطع کارشناسی، تنها با یادگیری زبان اسپانیولی امکان‌پذیر است و تعداد دانشگاه‌هایی که دروس مقطع کارشناسی را به زبان انگلیسی ارائه می‌کنند بسیار محدود هستند.

شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا در هر مقطع تحصیلی چگونه است؟

البته برای تحصیل در این دانشگاه‌ها باید هزینه های گزافی بپردازید. همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی در اسپانیا، تنها می‌توانند به مدت 10 ساعت در هفته کار کنند. با این‌ حال، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، کمتر با معضل زبان روبه‌رو هستیم و تحصیل به زبان انگلیسی در این مقطع امکان‌پذیرتر است. تحصیل در این مقطع باتوجه‌به رشته‌ی تحصیلی، می‌تواند از یک تا سه سال به طول بیانجامد.

خوب است بدانید دانشجویان بین‌المللی که شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دریافت می‌کنند تا 20 ساعت در هفته اجازه‌ی کار دارند که این امر می‌تواند به‌ نوعی کمک‌هزینه‌ای برای تحصیل آن‌ها در اسپانیا باشد.

همچنین خوب است بدانید که تحصیل در مقطع دکتری در کشور اسپانیا، با آموزش‌های باکیفیت و حرفه‌ای همراه خواهد بود، اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که برقراری ارتباط با اساتید راهنما در این کشور و پروسه‌ی پذیرش دانشجو توسط این اساتید، ممکن است کمی زمان‌بر و پیچیده‌تر از حد انتظار باشد.

عوامل مؤثر بر شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا کدام‌اند؟

همان‌طور که گفته شد، مقطع تحصیلی، در شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا مؤثر است. همچنین عواملی مانند گپ تحصیلی و سن متقاضی نیز می‌توانند تأثیر مهمی بر این موضوع داشته باشند.

داشتن یک کارنامه تحصیلی درخشان با ریزنمرات و معدل مناسب نیز می‌تواند بر قضاوت مسئولین دانشگاه و سفارت در خصوص پرونده‌ی ویزای شما تأثیر چشمگیری داشته باشد. وجود تمکن مالی مناسب یا امکان اخذ بورسیه‌ی تحصیلی نیز می‌تواند شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا را افزایش دهد.

عوامل مؤثر بر شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا کدام‌اند؟

همچنین اگر برخی اعضای خانواده شما مقیم اسپانیا باشند، امکان ساپورت مالی از سوی آن‌ها یا امکان فراهم شدن محل اقامت شما برای زمانی که در اسپانیا تحصیل می‌کنید، به‌طور غیرمستقیم در افزایش شانس شما برای دریافت ویزای تحصیلی اسپانیا، تأثیرگذار خواهد بود.

سن چه تأثیری بر روی شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا می‌گذارد؟

برخی کشورهای جهان، برای دادن ویزای تحصیلی به دانشجویان بین‌المللی، شرایط سنی خاصی را مدنظر قرار می‌دهند. متأسفانه کشور اسپانیا نیز از این قاعده مستثنی نیست و شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا، با توجه‌ به شرایط سنی متقاضی، می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد. به طور مثال برای دریافت ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی، متقاضی با حداقل 18 سال و حداکثر 24 سال سن داشته باشد.

همچنین دریافت ویزا برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، برای افراد با سن بیش از 28 سال تقریباً غیرممکن است. این در حالی است که در خصوص تحصیل در مقطع دکتری در کشور اسپانیا، به شرایط سنی خاصی اشاره نشده است و تصمیم امکان تحصیل متقاضیان با شرایط سنی مختلف، بر عهده دانشگاه و اساتید راهنما خواهد بود.

گپ تحصیلی چه تأثیری بر روی شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا دارد؟

گپ یا وقفه تحصیلی، درواقع به مدت‌ زمانی اطلاق می‌شود که در این دوره متقاضی ویزای تحصیلی، مشغول به تحصیل نبوده است و فاصله زمانی طولانی بین دو مقطع تحصیلی وجود داشته باشد. در اغلب کشورهای مطرح جهان، وجود گپ تحصیلی، از عواملی است که می‌تواند شانس اخذ ویزا را تا حد زیادی پایین بیاورد.

اسپانیا نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان، از گپ تحصیلی طولانی استقبال نمی‌کند و شانس گرفتن ویزای اسپانیا برای دانشجویان با گپ بیش از 4 یا 5 سال بسیار کم خواهد بود.

گپ تحصیلی چه تأثیری بر روی شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا دارد؟

وجود گپ تحصیلی درواقع از سوی دانشگاه و سفارت کشور مقصد، به معنای دوری از فضای آموزشی و منقضی شدن داده‌های علمی آموخته شده توسط متقاضی است. البته وجود گپ تحصیلی در مواردی با ارائه‌ی مدارکی مبنی بر اشتغال در زمینه‌ی مرتبط با رشته‌ی تحصیلی، انجام امور پژوهشی در حوزه‌های مرتبط با رشته‌ی تحصیلی یا مواردی مانند درگیری با بیماری طولانی‌مدت، قابل‌توجیه خواهد بود.

شانس گرفتن ویزای تحصیلی با سابقه ریجکتی از اسپانیا چقدر است؟

همان‌طور که می‌دانید، یکی از بدترین اتفاقات ممکن در پروسه‌ی اخذ ویزای تحصیلی اسپانیا، ریجکت شدن از سوی سفارت است. ریجکت شدن درخواست ویزای تحصیلی، ممکن است به دلایل متعددی از جمله ناقص یا جعلی بودن برخی مدارک ارائه شده، عدم وجود نامه‌ی پذیرش، وجود سابقه‌ی کیفری، عدم وجود تمکن مالی کافی و… رخ دهد.

اگرچه ریجکت شدن شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا را به‌شدت کاهش می‌دهد، اما خوشبختانه امکان درخواست دوباره برای ویزا وجود دارد. درواقع مسئولان بررسی پرونده، دلایل ریجکت شدن ویزا را با جزئیات به شما ارائه خواهند کرد و شما می‌توانید به این تصمیم اعتراض یا با رفع این نواقص، بار دیگر درخواست ویزا کنید.

البته توجه داشته باشید که اگر این اتفاق، بار دیگر رخ بدهد و درواقع دو مهر ریجکتی در گذرنامه خود داشته باشید، دریافت ویزا بسیار دشوار و تا حدی ناممکن خواهد شد؛ لذا توصیه می‌شود در صورت مواجهه با ریجکتی، دقت عمل کافی را در تصحیح مدارک به خرج دهید یا از وکلا و متخصصان این زمینه کمک بخواهید.

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

چگونه می‌توان مجدداً برای دریافت ویزای اسپانیا با سابقه‌ی ریجکتی اقدام کرد؟

خوشبختانه شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا، در صورت ریجکت شدن درخواست، به صفر نمی‌رسد. همان‌طور که گفته شد، چنانچه درخواست شما با ریجکتی از سوی سفارت روبه‌رو شده باشد، برای اقدام مجدد جهت اخذ ویزا، شما می‌توانید به این تصمیم سفارت اعتراض نمایید.

در مرحله اول، مهم است که با دقت بسیار زیاد به بررسی دلایل ریجکت شدنتان بپردازید و سپس به نگارش نامه‌ای با عنوان نامه اعتراض به ریجکت ویزا اقدام کنید.

چگونه می‌توان مجدداً برای دریافت ویزای اسپانیا با سابقه‌ی ریجکتی اقدام کرد؟

در این نامه، علاوه بر درج اطلاعات فردی، تاریخ و دلایل رد شدن ویزای خود، لازم است با ارائه‌ی مدارک و توجیهات مناسب و معتبر، به‌وضوح شرح دهید که چرا رد درخواست شما از سوی مسئول پرونده اشتباه بوده است و لازم است تا بررسی مجددی در خصوص درخواست شما صورت گیرد. همچنین در صورت ناقص بودن پرونده، با تصحیح و تکمیل مدارک ناقص، بار دیگر برای دریافت ویزا اقدام کنید.

سخن پایانی

در سال‌های اخیر، مهاجرت به اسپانیا، رشد قابل‌توجهی داشته است. بسیاری از دانشجویان سراسر جهان، از شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا استقبال می‌کنند. فارغ از فرصت یادگیری زبان جدید، دانشجویان بین‌المللی می‌توانند کیفیت زندگی بسیار بالایی را در اسپانیا تجربه کنند.

همچنین به کشف و تجربه‌ی همنشینی با مردم، طبیعت، غذا، فرهنگ و تمدن گسترده اسپانیا بپردازند. در این مقاله، به بررسی عوامل تأثیرگذار بر افزایش یا کاهش شانس گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا، مدارک لازم و چگونگی برخورد با ریجکتی ویزای تحصیلی پرداختیم. امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.


Warning: Undefined variable $post in /home/dorna/domains/dornamigration.com/public_html/wp-content/themes/dorna/template-parts/hook.php on line 174

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/dorna/domains/dornamigration.com/public_html/wp-content/themes/dorna/template-parts/hook.php on line 174

مطالب مرتبط

آزمون GRE

زمانی که سخن از مهاجرت به میان میاید، عده زیادی فکر می‌کنند مسیری پر پیچ...

آزمون PTE برای مهاجرت

مهاجرت یکی از اقدامات مهم و سرنوشت ساز برای هر فرد می‌باشد. اگر شما هم...

تبدیل ویزای توریستی کانادا به تحصیلی

مهاجرت به کانادا یکی از اقداماتی است که باید برای انجام آن افراد به نکات...

همه چیز در مورد اقامت طلایی اسپانیا

زندگی در کشورهای اروپایی و بهره‌مندی از مزایای بی‌شمار آن، رؤیای بسیاری از مردم جهان...

بدون نظر

نظر دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*