سالیان بسیاری است که انگلیس و تحصیل در آن، از متداولترین شیوههای مهاجرت به انگلستان محسوب میشود. اما شرایط سنی تحصیل در انگلیس، مسئلهای است که برای بسیاری از مهاجران سوال است. برخی اصرار دارند فرزندان خود را از سنین پایینتر وارد سیستم آموزشی انگلیس کنند و برخی دیگر تمایل دارند برای تحصیل در دانشگاههای انگلیس، به این موقعیت دست یابند.
در حقیقت، هر کدام از این شرایط، مزایایی و معایبی دارد که بسته به هدف هر فرد، موقعیت را متفاوت میکند. ما در این مقاله از سایت درنا مایگریشن سعی داریم شرایط سنی تحصیل در انگلیس را شرح دهیم تا شاید چراغ راهی روشن شود برای افرادی که سودای مهاجرت تحصیلی به انگلیس را در ذهن دارند.
این که میگوییم سودای تحصیل در انگلیس، بیجهت نیست؛ چراکه در حال حاضر در موقعیت کنونی، پس از آمریکا، این کشور انگلیس است که در جایگاه دوم جهان از لحاظ نظام آموزشی قوی، قرار دارد. در سالیان اخیر، این سیستم آموزشی بهنحوی موثر و یکپارچه عمل کرده است که بسیاری از کشورهای اروپایی از این سیستم الگوبرداری میکنند تا اقدامی در جهت ارتقاء سطح آموزش خود در تمام سنین انجام داده باشند.
مقاطع تحصیلی در سیستم آموزشی انگلیس
سیستم آموزشی انگلیس بر اساس سن، به پنج دسته تقسیم میشود که عبارتند از:
- پیش دبستانی (گروه سنی ۳ تا ۵ سال)
- دبستان (گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال)
- دبیرستان (گروه سنی ۱۱ تا ۱۶ سال)
- آموزش پیشرفته ( گروه سنی ۱۶ تا ۱۸ سال)
- آموزش عالی (گروه سنی ۱۸ سال به بالا)
شرایط سنی تحصیل در انگلیس در مقاطع مختلف
در نظام آموزشی انگلیس، دوره اول، یعنی پیشدبستانی برای افراد کاملا اختیاری است که معمولا والدین ترجیح میدهند فرزندان این دوره را بگذرانند تا فرزندانشان با مهارتهای پیش از دبستان هم آشنا شوند. دوره دوم، دوره دبستان است که متعلق به گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال است.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
این دوره آموزشی در انگلیس برای دانشآموزان اجباری است ولی در واقع گروههای سنی پیش از دبستان و پس از دبستان، کاملا اختیاری و برعهده خود افراد است. دانشآموزان از ۵ سالگی تا ۱۰ سالگی در این مقطع تحصیل میکنند و پس از اتمام آن، در سن ۱۱ سالگی وارد دوران دبیرستان میشوند.
در واقع، دوره دبیرستان دانشآموزان تا ۱۶ سالگی به پایان میرسد. در این مرحله دانشآموزان آزمون GCSE program که مخفف Certificate Secondary Educationاست و در واقع همان، گواهینامه عمومی آموزش متوسطه است. دانشآموزان این آزمون را باید با موفقیت به پایان رسانند تا بتوانند وارد کالج یا آموزش پیشرفته شوند.
در این آزمون، گذراندن درسهای ادبیات انگلیسی، ریاضی و علوم، تربیتبدنی و حقوق شهروندی اجباری است. در این مرحله دانشآموزان وارد چهار حوزه هنر، طراحی و فناوری و علوم انسانی میشوند و حداقل یکی از این چهار دوره را باید سپری کنند تا در این آزمون پذیرفته شوند.
شرایط ورود به GCSE در انگلیس برای دانشجویان بینالملل
در مواردی که دانشآموزان ایرانی قصد تحصیل در مدارس انگلیس را در این دوره دارند، برای آداپته شدن با سیستم آموزشی لازم است آزمون این دوره را بگذرانند. به این معنا که دانشآموزان ایرانی پس از گذراندن 8 سال تحصیلی خود در ایران و داشتن مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره ۵ ( نمره مورد قبول در هر مدرسه، میتواند متفاوت باشد) چنانچه دوره سوم راهنمایی (کلاس هشتم) خود را طی کرده باشند، دوره ۲ ساله GCSE را باید بگذرانند.
اگر دانشآموزان ایرانی، دوره اول دبیرستان (کلاس نهم) خود را طی کردهاند، یک سال پایانی این دوره را بگذرانند کافی است و از دانشآموزان دوم دبیرستان (کلاس نهم) دیگر نیازی به گذراندن این دوره نیست (فقط یک آزمون تعیین سطح گرفته میشود و در صورت قبولی، دانشآموزان ایرانی میتوانند وارد کالج شوند) در واقع، سنی که دانشآموزان در انگلیس تصمیم میگیرند ادامه تحصیل بدهند یا خیر، سن ۱۶ سالگی است.
اگر کسی قصد ادامه تحصیل نداشته باشد از ۱۶ سالگی، پس از اتمام دوران دبیرستان، وارد بازار کار میشود و اگر کسی قصد ادامه تحصیل داشته باشد، وارد کالج خواهد شد و در دورههای بعد از ۱۸ سالگی وارد دانشگاه میشود.
در طی دو سال ۱۶ تا ۱۸ سالگی، دانشآموزان در دورههای A-Level و Foundation به ترتیب در سنهای ۱۶ و ۱۷ سالگی شرکت و آمادگی لازم را برای ورود به دانشگاه کسب میکنند. دوره Foundation دوره بسیار مهمی است که اگر دانشآموزان با نمره بالا آن را پشت سر بگذارند، تاثیر مثبتی در سال اول پذیرش در دانشگاهها خواهد داشت. در ادامه دلیل آن را با توضیحات بیشتر ذکر خواهیم کرد.
تحصیل در انگلیس در مقاطع دانشگاهی
با نظام آموزشی تبیینشده از سوی دولت انگلیس، تحصیل در دانشگاههای انگلیس، دانشجویانی را فرامیخواند که جویای علم هستند و انصافا در این مسیر امکانات ویژهای را برای دانشجویان فراهم میکند. اگرچه دانشجو، خصوصا دانشجوی بینالملل، برای تحصیل در انگلیس، با چالشها و سختیهایی روبهرو میشود، اما همگی این دانشجویان میدانند که جور استاد بِهْ، ز مِهر پدر! آن هم جور و سختی اساتید دانشگاههای انگلیس که در نهایت هر کدام بهنحوی، سبب موفقیت در آینده شغلی دانشجو میشود.
علاوهبر این، ابرشرکتهایی مثل گوگل و آمازون و اپل که نمایندگیهایی در کشور انگلیس دارند سبب اشتغال افراد محصل دانشگاهی در این شرکتهای بهنام میشوند و در واقع انگیزهای مضاف به دانشجویان، خصوصا. دانشجویان بینالملل میدهند تا در این کشور تحصیل کنند. ازاینرو است که تحصیل در دانشگاه انگلیس، نگاه تمام دنیا را به سوی خود معطوف ساخته است.
همانطور که اشاره کردیم، بازار تحصیل در دانشگاههای انگلیس، پرطرفدار است اما درس خواندن در دانشگاههایی مثل آکسفورد و کمبریج و … لطفی دیگر دارد که نصیب همگان نمیشود. بیجهت نیست که اکنون در انگلیس، تعداد بسیار زیادی دانشجوی بینالملل مشغول به تحصیل هستند و بسیاری هم در صف انتظار برای ورود به دانشگاههای این کشور هستند. بنابراین اغراق نیست اگر بگوییم، چشمانداز روشن در دانشگاههای انگلیس، سودایی در سر و جان دانشجویان است.
شرایط سنی تحصیل در انگلیس در مقاطع مختلف دانشگاه
در مقطع آموزش عالی، انگلیس در شش مرحله دانشجو میپذیرد که به ترتیب آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
- دوره سال اول دانشجویان بینالملل (international 1 year)
- دوره کارشناسی (Bachelor)
- دوره پیش از کارشناسی ارشد (Pre-Master )
- دوره کارشناسی ارشد (Master)
- دوره پیش از دکتری (Pre-PhD)
- دوره دکتری (PhD)
تحصیل در دوره اول دانشجویان بینالملل
همانطور که در بالا اشاره کردیم نمره فاندیشن برای دانشآموزان اهمیت دارد، در اینجا اهمیت خود را نشان میدهد. این دوره ۱۲ ماهه معمولا برای دانشجویانی است که نمره بالایی در دوره فاندیشن به دست آوردهاند، اما شرایط و علم کافی جهت تحصیل در دوره کارشناسی را ندارند، در این دوره شرکت میکنند که معمولا برای دانشجویان بینالملل بیشتر کاربرد دارد و دروس مرتبط با افزایش مهارتهای زبان انگلیسی و ارتقا علمی تدریس میشود و در مجموع ۹ تا ۱۲ موضوع درسی را پوشش میدهد.
تحصیل در دوره کارشناسی در انگلیس
در این مقطع برخی از دانشگاههای معتبر، بورسیههایی هم برای دانشجویان بینالملل که رزومه قوی دارند، در نظر میگیرد. این دوره برای اکثر رشتهها، در مجموع ۳ سال طول میکشد، اما در بعضی از رشتهها ممکن است تا ۴ سال هم ادامه پیدا کند.
تحصیل در دوره پیش از کارشناسی ارشد در انگلیس
کسانی که قصد تحصیل در کارشناسیارشد در انگلیس را دارند باید در دوره پیش از کارشناسیارشد، که دورهای ۳ تا ۶ ماهه است، شرکت کنند. دانشجویان در این دوره ۳ تا ۴ مرتبه میتوانند ثبتنام کنند و ادامه تحصیل دهند.
تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در انگلیس
افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته خود را به صورت تخصصیتر دارند و در صدد کسب موقعیتهای شغلی و مدیرتی مناسبتر در انگلیس هستند، در این مقطع ادامه تحصیل میدهند. معمولا دوره کارشناسیارشد در انگلیس ۱ سال به طول میانجامد.
تحصیل در دوره پیش از دوره دکتری در انگلیس
این دوره برای افرادی است که قصد تحصیل در مقطع دکتری را دارند که مدت زمان آن ۶ تا ۹ ماه به طول میانجامد و در این مدت دانشجویان پروژه و تحقیقاتی را که قرار است در دوره دکتری کار کنند، به تصویب نهایی میرسانند.
تحصیل در دوره دکتری در انگلیس
این دوره، پرطرفدارترین مقطع برای دانشجویان بینالملل محسوب میشود؛ چراکه بورسیههای بسیاری به دانشجویان تعلق میگیرد. به دلیل طرفداران بسیاری که در انگلیس برای تحصیل وجود دارد، دانشجویان با بورسیه باید رزومه بسیار قوی داشته باشند تا مورد پذیرش در دانشگاهها قرار گیرند. در این مقطع بیشتر دانشجویان کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام میدهند. مدت زمان این تحصیل در مقطع دکتری، ۳ الی ۴ سال است.
شرایط سنی تحصیل در انگلیس برای اخذ ویزا
همانطور که در بالا اشاره کردیم، هر مقطع سن و سال مخصوص به خود را طلب میکند، اما در خصوص متقاضیان بینالملل کمی جریان متفاوت است. در واقع اگر برای تحصیل در دانشگاه، درخواست ویزا بدهید حتما سن شما باید بالای ۱۸ سال باشد.
اگرچه که از طرف دولت انگلیس، حداقل سن تحصیلی دانشگاه، ۱۸ سال تعیین شده است، اما حداکثری تعریف نشده است. اما در فرآیند اخذ ویزا و یا اپلای در دانشگاههای مختلف در مقاطع متفاوت، افراد با رنج سنی ۱۸ تا ۳۵ سال، بهترین فرصت و امتیاز را میتوانند کسب کنند.
اما به این معنا نیست که شما پس از 35 سالگی امکان تحصیل در انگلیس را از دست میدهید. خیر! همگی اینها بسته به شرایط و موقعیت شما و همچنین رشته و مقطع شما و حتی موقعیت فردی شما متفاوت میشود. ممکن است فردی 50 ساله هم بتواند در رشتههایی همچون پزشکی و دندانشکی تحصیل کند، اما فردی در سنین پایینتر این امکان برایش فراهم نباشد. مسئله سن کاملا بستگی به موقعیت افراد دارد که هر دانشگاهی در انگلیس آن را مورد بررسی قرار میدهد.
در نهایت اینکه شرایط سنی تحصیل در انگلیس، سختگیریهای عجیب غریبی ندارد. در واقع، آنچه مهم است سن بالای ۱۸ سال مطرح میشود. بهعنوان بهترین رنج سنی تحصیل برای دانشجویان، خصوصا دانشجویان بینالملل، سن ۱۸ تا ۳۵ سال است که تاثیر مثبتی در تسریع اخذ ویزا دارد.
اما به این معنا نیست که شما بعد از ۳۵ سال نمیتوانید در دانشگاههای انگلیس، تحصیل کنید. اگر چاشنی مزاح را به سن و سال و تحصیل اضافه کنیم، گفته میشود که اگر نفس و سلامت و جسم شما یاری کند، درِ علم و دانش در دانشگاههای انگلستان تا سن ۸۰ سالگی هم به روی همگان باز است و دانشگاههای انگلیس، از افراد جویای علم، ثبتنام به عمل میآورد.
هرآنچه در این مقاله گفته شد، تنها بخشی از اطلاعاتی است که لازم است شما در مورد شرایط سنی تحصیل در انگلیس بدانید. همیشه استثنائاتی حتی در مورد سن وجود دارد که به دلیل عمومیت نداشتن آن، از گفتن آن اجتناب کردیم. برای نمونه، در متن عنوان شد که افراد بالای ۴۰ سال امکان ثبتنام در رشته پزشکی را ندارند، اما در شرایطی که فرد در سن ۱۶ سالگی به دلایل مختلف، همچون ازدواج زود هنگام، ترک تحصیل کند، بعد از گپ تحصیلی طولانی حتی بعد از ۴۰ سال هم امکان ثبتنام در رشته پزشکی را دارد.
این یک نمونه از استثنائاتی است که ممکن است برای برخی پیش آید. به همین جهت است که هر مورد، پرونده به پرونده متفاوت است و با توجه به موقعیت و توانمندی فرد، باید مورد بررسی قرار گیرد تا با بهترین پوزیشن ممکن، اقدام به مهاجرت تحصیلی کنید.
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که قصد مهاجرت تحصیلی دارید و از شرایط سنی تحصیل در انگلیس، اطلاعات کافی ندارید کافی است با ما تماس بگیرید تا کارشناسان مربوطه، با تجربه و تخصص خود شما را به بهترین شکل، در جهت تحصیل در انگلیس، راهنمایی کنند.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
بدون نظر
نظر دهید