تحصیل در کشوری خارجی میتواند یکی از گزینههای پیش روی افرادی باشد که قصد دارند تا زندگی در محیطی جدید را در کنار بهرهمندی از امکانات مختلف تحصیلی و تعلیم دیدن تحت سیستمی نوین، پیشرفته و متفاوت را تجربه کنند. برخی از افراد نیز بسته به شرایط موجود ملزم خواهند بود تا محیط تحصیلی خود را تغییر داده و به صورت اجباری تحصیل در محیطی جدید را تجربه کنند. این مورد زمانی رخ خواهد داد که والدین کودک یا نوجوان از طریقی خاص به کشور دیگری مهاجرت کنند.
موارد بیان شده را میتوان به عنوان برخی از حالتهایی به حساب آورد که فردی ملزم به تغییر محیط تحصیلی خود میشود. به این هنگام و به دلیل ورود به محیطی جدید، فرد یا والدین ممکن است درگیر نگرانیها و دغدغههای مختلفی شوند. آشنایی با نظام آموزشی و بررسی آن به صورت مقایسهای میتواند باعث رفع این نگرانیها تا حدود بسیاری شود.
از آنجایی که استرالیا به عنوان مقصد مهاجرتی بسیاری از افراد مطرح است میتوان عنوان کرد که بررسی و مقایسه نظام آموزشی ایران و استرالیا میتواند مسئلهای بسیار مهم بوده و به والدین یا افرادی که قصد ورود به این کشور را دارند کمک شایانی کند. برای آشنایی با نظام آموزشی استرالیا، تنها کافی است تا انتهای این مطلب با درنامایگریشن همراه باشید.
پیشنهاد میکنم مقاله مهاجرت به استرالیا از طریق تحصیل دانش آموزی را مطالعه کنید.
سن ورود به مدارس در سیستم آموزشی ایران و استرالیا
معمولاً در ایران، زمانی که کودک به سن 6 سالگی میرسد باید روند تحصیلی خود را با ورود به پیش دبستانی آغاز کند و پس از اتمام این دوره، وارد مقطع ابتدایی شود. در استرالیا، دورهای تحت عنوان پیش دبستانی وجود نداشته و معمولاً کودکان در سن 5 یا 6 سالگی (بسته به سیستم اجرایی در ایالت محل سکونت) وارد دوره دبستان میشوند.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
مقایسه مقاطع تحصیلی در ایران و استرالیا
در مسیر مقایسه نظام آموزشی ایران و استرالیا، بهترین کار برای آشنایی با این مسئله و تفاوتهای موجود مقایسه مقاطع تحصیلی است. همانطور که مستحضر هستید مقاطع تحصیلی در ایران به دبستان، متوسطه دوره اول و متوسطه دوره دوم تقسیم بندی میشوند که در مجموع، طی کردن این دورهها چیزی در حدود 12 سال به طول خواهد انجامید. دوره دبستان در ایران 6 سال، و متوسطه دوره اول و دوم نیز هر یک 3 سال به طول خواهند انجامید.
مقاطع تحصیلی در استرالیا به دبستان، متوسطه و دوره آموزش حرفهای تقسیم بندی میشوند. سپری کردن بخشی از این روند تا حدودی اجباری بوده و کودکان تا سن 15 یا 16 سال ملزم هستند تا آموزشهای علمی را پشت سر بگذارند. آموزش اجباری در استرالیا، از ابتدای روند تحصیلی یعنی سن 5 یا 6 سالگی آغاز میشود. سپری کردن دبستان در این کشور 6 سال به طول خواهد انجامید. پس از این مرحله، نوبت به ورود به متوسطه میرسد و کودکان از سن 11 یا 12 سالگی تا 15 الی 16 سالگی خود را به تحصیل در متوسطه میپردازند. پس از اتمام مراحل بیان شده، گواهی پایان دوره به افراد اعطا میشود.
از آنجایی که داشتن تحصیلات عالی و یا مهارتی خاص میتواند تاثیر بسیار بالایی در ورود به بازار کار داشته باشد، نوجوانان معمولاً ادامه تحصیل را انتخاب کرده و وارد دوره آموزش حرفهای میشوند. در این مرحله آنها آموزشهای مناسبی را برای ورود به بازار کار و یا دانشگاهها سپری خواهند کرد و در پایان گواهی پایان سال 12 ام را اخذ خواهند کرد.
کالج در استرالیا
با مطرح شدن نام کالج ممکن است ذهن بسیاری از افراد به این سمت برود که این مراکز بخشی از دانشگاهها به حساب میآیند و یا آنها موسساتی خصوصی و دانشگاهها موسساتی دولتی هستند. در این زمینه باید عنوان کرد که سپری کردن دورههای آموزش عالی در کالجها تقریباً به مانند دانشگاهها امکان پذیر است؛ اما در این روند تفاوتهایی نیز وجود دارد. کالج در استرالیا را میتوان موسسهای در نظر گرفت که گزینههای تحقیقاتی و مقاطع آموزشی محدودی را دارند؛ علاوه بر این هزینه شرکت در دورههای این موسسات تقریباً بالاتر از دانشگاهها خواهد بود.
انواع موسسات آموزشی در استرالیا و ایران
یکی از موارد مهم در مقایسه نظام آموزشی ایران و استرالیا را میتوان انواع موسسات آموزشی دانست. در ایران، مدارس را میتوان به صورت کلی شامل مدارس دولتی و غیر انتفاعی به حساب آورد. این موسسات در استرالیا شامل مدارس دولتی، غیر انتفاعی، بینالمللی و برخی مراکز محدود دیگر نظیر مراکز فعال بر اساس فلسفهای خاص یا مدارس دینی هستند.
پس از بررسی مدارس، نوبت به مقایسه دانشگاههای این دو کشور میرسد. در ارتباط با این موضوع باید عنوان کرد که انواع این موسسات تقریباً مشابه بوده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. تفاوت عمده آنها را میتوان شرایط سپری کردن دوره تحصیلی، امکانات آموزشی، دورههای تحقیقاتی، بورسیه و برنامههای حمایتی مالی دانست.
در این قسمت جای دارد که عنوان کنیم با وجود این که پیش دبستانی در کشور مورد بحث به مانند ایران نیست، دورههای آموزشی مختلفی به منظور ارائه آموزشهای اولیه در دسترس والدینی قرار دارد که قصد دارند تا کودکانشان با آمادگی بیشتری وارد مدارس این کشور شوند.
سطح علمی و امکانات مراکز تحصیلی در ایران و استرالیا
اگر بخواهیم به بررسی سطح و امکانات علمی در دسترس دانشآموزان و دانشجویان در این دو کشور بپردازیم، با توجه به شرایط این دو باید عنوان کرد که این مراکز در استرالیا امکانات بیشتری نسبت به کشور ایران در اختیار دانشآموزان خود قرار میدهند. به دلیل توجه بیشتر این کشور به محصلین و در دسترس بودن امکانات مختلف، این موسسات دارای رتبه و سطح علمی بهتری نسبت به ایران هستند. سپری کردن دورههای آموزشی در مراکز این کشور میتواند منجر به فراهم شدن شرایطی بسیار مناسب برای ادامه تحصیل در مراکز شناخته شده جهان و ورود به بازار کار جهانی شود.
[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
روشهای تحصیل در استرالیا
اگر پس از انجام مقایسه بین نظام آموزشی ایران و استرالیا به تحصیل در این کشور علاقهمند شدید، بهتر است بگوییم که برای این کار روشهای مختلفی پیش روی شما و یا فرزندانتان قرار خواهد داشت. رایجترین روش را میتوان اخذ پذیرش از مراکز علمی این کشور و ورود به آن از طریق ویزای تحصیلی به حساب آورد. در صورتی که والدین با استفاده از ساب کلاسهایی موفق به دریافت ویزای کشور مورد بحث شوند و از این طریق اجازه به همراه بردن اعضای خانواده و تحصیل آنها به وجود بیاید نیز شرایط مناسبی برای تحصیل در استرالیا برای فرزندان آنها به وجود خواهد آمد.
اگر مطالعه این مطلب باعث شده است تا تحصیل در دانشگاهها و مدارس استرالیا برای شما جذاب به نظر برسد، میتوانید با مراجعه به مطالب موجود در ارتباط با این زمینه در سایت سازمان مهاجرتی درنامایگریشن نظیر دانشگاههای استرالیا، هزینه تحصیل در استرالیا، بهترین مدارس استرالیا و شرایط مهاجرت تحصیلی به استرالیا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
نظرات 1
نظر دهید